ANNONSE: Kryptovaluta blir mer populært blant privatinvestorer i Norge

Mange kjenner til kryptovaluta, den nye valutaen som er desentralisert og digital, og som vekker mye oppsikt i mediene. Noen mener til og med at dette er fremtidens betalingsmetode, og at vi fremover kommer til å bruke den mer og mer. 

Hva er kryptovaluta?

Til tross for at det blir mer og mer populært å investere i kryptovaluta i Norge, så er det mange som ikke har stor kjennskap til fenomenet. Kryptovaluta er komplisert, og det tar tid å skulle sette seg ordentlig inn i det. Likevel er det noen kjennetegn som skiller seg særlig ut. Kryptovaluta er som nevnt desentraliserte, og blir dermed ikke kontrollert og regulert av en sentralbank. Dette fører til at transaksjoner er kostnadsfrie og momentane, men også at verdien av ulike krypto svinger stort. Ettersom de ikke blir sett over av en tredjepart, brukes teknologien blockchain og et hav av datamaskiner til å verifisere og sikre transaksjoner. 

Les også:  ANNONSE: Snusens skiftende landskap i Norge

Kryptoåret 2021

Grunnet de store svinglingene i verdi har vi oppgjennom tiden vært vitne til gode, og katastrofale år for kryptovaluta. Noen år er særlig kjent for å være dårlige kryptoår, mens 2021 stort sett var det motsatte. I året som gikk kunne vi lese om nye verdirekorder for Bitcoin, som er verdens største kryptovaluta, og en generell økning i interesse hos folket. I følge Kjopkryptovaluta.com vokser kryptovaluta i Norge, og man kan hyppigere lese om de interessante myntene hos de store mediehusene.

Fremtiden til kryptovaluta 

De som er interessert i å kjøpe kryptovaluta er nok vel så spent på om den har noe fremtid. Kommer det til å bli en tid der vi handler med kryptovaluta til daglig, og er det en god investering i 2022? Dette er spørsmål det er vanskelig å svare på, ettersom ingen kan forutse fremtiden helt konkret. Det vi vet er at teknologien bak kryptovaluta, og blockchain funksjonen er banebrytende. I tillegg til kryptovaluta som Bitcoin, finnes det også egen kryptonettverk som tilbyr en rekke fordeler for utviklere. 

Les også:  ANNONSE: Snusens skiftende landskap i Norge

Det kan virke som alt beveger seg i riktig retning for kryptovaluta, men det er fortsatt en ting som gjør det vanskelig å bruke. En valuta med stor verdisvingning er komplisert, og kryptovaluta kan endre verdi over et par timer. Derfor oppstår det problemer ved dagligdagse kjøp. Utvinningen av kryptovaluta er også svært energikrevende, og det store strømforbruket har blitt svært kritisert. I tillegg må du som investor også være oppmerksom på den nye innsatsen fra skattemyndighetenes side, da de nå har tenkt å styrke innsatsen mot skjulte kryptovalutaer.

Les også:  ANNONSE: Snusens skiftende landskap i Norge

Det er med andre ord både positive og negative aspekter ved kryptovaluta, som har stor innvirkning på dens fremtid. Frem til nå har vi hørt imponerende historier om folk som har tjent mange millioner på små, tidlige kryptoinvesteringer. På den andre siden hører man om de som betalte med kryptovaluta for flere år siden. Mynter som i dag er verdt betydelig mer enn det de var den gangen. Det er også dette som er med på å skape den store oppmerksomheten rundt kryptovaluta. Folk er spent på utviklingen, og «alle» vil ha en bit av kaka. Det blir utvilsomt interessant å følge kryptovalutas reise fremover. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.