Bellona: – Et steg i riktig retning

bellona

Bellona er fornøyd med at regjeringen kaster en rekke oljeselskaper ut av Statens Pensjonsfond utland. – Nå må pengene investeres slik at Norges felleskasse blir en klimavinner, mener Bellona-leder Frederic Hauge.

Han forventer at regjeringen nå kommer med flere endringer i den årlige stortingsmeldingen om oljefondet:

 – Fondets mandat må åpne for å investere i lønnsom infrastruktur for nullutslippsløsninger. Dette gjelder for eksempel fornybar energi eller transport og lagring av CO2, sier Hauge.

Les også:  Elbilistene er skeptiske til elbil i Distrikts-Norge

Fornybar energi utgjør en stadig større del av verdens samlede energiproduksjon. Siden kostnadene for installasjon og drift har falt markant, så får man stadig mer igjen for hver krone investert.

Kampen mot klimaendringene gjør at Norge uansett må elektrifisere transportsektoren, fase ut og omstille olje og gass, og sørge for karbonfangst og -lagring.

– Det må investeres mye mer i virksomheter som får CO2-utslippene raskt ned. Det er store gevinstmuligheter for investeringer som gjør industrien til vinnere i en verden som skal ha netto nullutslipp av klimagasser, sier Hauge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.