bellona

Bellona jubler: EU vil stanse oljeleting i Arktis

EU-kommisjonen går inn for stans i oljeaktiviteten i Arktis og truer også med å sette en stopper for import av olje og gass som stammer derfra, melder NTB. – Dette er et... Les mer »
terje halleland

Terje Halleland (FrP): – Bellonas aksjon mot boreriggen en fare for liv og helse

29. oktober varslet Bellona at de er på vei ut til Trænarevet på Helgeland for å aksjonere mot boreriggen West Hercules. Bakgrunnen for aksjonen er at organisasjonene Natur og Ungdom, Norges Miljøvernforbund... Les mer »
nornickel

Bellona roser miljøinnsatsen til Nornickel

Det 8. arrangementet «Ecological Forum – Corporate Responsibility to the Future. Technology for Society and Nature» ble nylig holdt i Moskva. De viktigste diskusjonstemaene var miljømessig ansvar hos store virksomheter for fremtidige... Les mer »
fartsgrense

Bellona: – Svært gledelig elbilrekord

30 år etter Bellona fikk registrert den første elbilen i Norge i 1989, sprenger elbilsalget alle grenser. 58 % av alt nybilsalg i Norge i mars var elektrisk, viser statistikk fra Opplysningsrådet... Les mer »
bellona

Bellona: – Et steg i riktig retning

Bellona er fornøyd med at regjeringen kaster en rekke oljeselskaper ut av Statens Pensjonsfond utland. – Nå må pengene investeres slik at Norges felleskasse blir en klimavinner, mener Bellona-leder Frederic Hauge. Han... Les mer »
bellona

Bellona: Null utslipp fra cruise for hele kysten

Det er svært gledelig at Oslo og en rekke andre cruisekommuner nå viser sin vilje for å redusere miljøkonsekvensene fra cruisetrafikken. Nå må landsdekkende virkemidler på plass slik at hele kysten får... Les mer »
strøm energi

Ny analyse: Norge kan være 72 prosent elektrisk i 2030

Men det krever vesentlig sterkere tiltak fra myndighetenes side, viser en ny analyse fra Bellona og Elektroforeningen. Allerede innen utløpet av 2021 kan Norge gå fra 51 % til 56 % elektrifisering.... Les mer »
havn skip

Bellona vil ha landstrøm i norske havner

I dag åpner Kristiansand havn Norges første, og Europas største, landstrømanlegg for cruiseskip. Nå må Norge tørre å gjøre det som trengs for at det samme skjer i resten av landet, krever... Les mer »