Arctic Race of Norway: Over 120 XPENG-biler inntar Nord-Norge

xpeng

Elbil- og teknologiprodusenten XPENG er bilpartner for Arctic Race of Norway 2023. Dette betyr at Arctic Race of Norway blir verdens første helelektirske sykkelritt med kun elektriske følgebiler. Nå begynner bilene som skal følge rytterne i verdens nordligste sykkelritt å ankomme Alta.

Til sammen vil det ankomme over 120 biler til Alta frem til bilene skal dekoreres 9. august. Da skal alle bilene folieres i drakten til Arctic Race of Norway. Bilparken vil da være den største samling av XPENG utenfor Kina. Den består av 106 utgaver av sportssedanen P7, som kom med en ansiktsløftning i våres.

Det vil også være 20 biler av modellen XPENG G3i, som er bilmerkets minste SUV. I tillegg deltar et antall biler av modellen G9, merkets nye premium-SUV. Dette betyr at alle modellene merket har til salgs i Norge i dag vil være representert i sykkelrittet, som virkelig er med på å sette Nord-Norge på kartet.

Les også:  Nordnorsk kunstmuseum etableres midt i Bodø sentrum

Det ble tidligere i år kjent at Bil i Nord ble ny agent for XPENG, og dette vil gi agentens kunder en unik mulighet til å se alle merkets modeller i Alta. Markedssjef hos Bil i Nord, Håvard Spikkeland, er svært positiv til at merket vil være så sterkt representert på nordnorske veier i tiden som kommer.

– Vi forventer at det vil være stor interesse for XPENG på bakgrunn av at de nå er samarbeidspartner med Arctic Race of Norway. For både publikum og lokale vil det være ekstra spennende å kunne se alle modellene merket har til salgs i Norge på veien i og rundt Alta før løpsstart, uttaler Håvard.

Les også:  The Whale på Andenes blir nå realisert

Sentralt hos XPENG Norge er entusiasmen stor når rittbilene når ankommer Norge i bolker på 20-25 biler per bolk med et intervall på rundt fem dager.

– Samarbeidet med Artic Race of Norway, og den mengden biler som når kommer til Alta er et tydelig bevis på at Norge er et viktig og unikt marked for XPENG og andre elbilprodusenter. Nordmenn er «verdensmestere» i å kjøpe og bruke elbil, og nå vil det kjente sykkelrittet og landsdelen få en helt unik tilstedeværelse av et av verdens mest offensive elbilmerker, sier XPENGs norgessjef, Claes Persson.

Les også:  Valgsjokk: Industri- og næringspartiet nest størst på Vega!

De over 120 bilene som skal brukes i Arctic Race of Norway vil uten tvil vekke oppsikt i Alta. Når løpet setter i gang 17. august vil bilene bevise at rekkeviddeangst og pålitelighet ikke lenger er en bekymring når det kommer til elbiler.

Målet for samarbeidet er for Arctic Race of Norway å verne de sårbare nordområdene fra klimagassutslippene til fossilbiler, samtidig som man beviser at elektriske biler har fått så lang rekkevidde og høy ladehastighet at det ikke lengre er noen terskel å bytte ut fossilbilen sin med et mer klimavennlig alternativ.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.