Friluftslivets uke feires med over 1350 aktiviteter landet over

sommer telt

Friluftsliv er i vinden som aldri før. Under Friluftslivets uke 4. – 12. september inviteres store og små over hele landet med ut i naturen.

– Friluftslivet har en helt spesiell plass i kulturen vår. Det siste halvannet året har interessen for alvor skutt i taket, så dette er det nok mange som gleder seg til, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier.

Sammen med sine 18 medlemsorganisasjoner inviterer Norsk Friluftsliv nå hele Norge til Friluftslivets uke, som går av stabelen 4. – 12. september.

Les også:  If: Du trenger trolig ikke bunadsforsikring

Den landsdekkende markeringen har vært en tradisjon hver høst siden 1993.

Ni av ti nordmenn interesserer seg for friluftsliv, viser en undersøkelse gjort av Kantar TNS i 2020.

Lier håper at den nasjonale friluftsuka kan inspirere både store og små til å prøve nye aktiviteter, som de kan få glede av også resten av året.

– Målet med uka er å feire den flotte norske naturen og de uendelige mulighetene den gir oss. Det er en flott anledning til å prøve ut nye aktiviteter, enten man er interessert i luftige fjellturer, vil lære mer om sopp eller vil teste overnatting ute, sier hun.

Les også:  5, 6 millioner til Vegaøyan verdensarvområde

Barnefamilier og turglade landet over kan se spesielt fram til søndag 5. september. Da markeres både den nasjonale turdagen Kom deg ut-dagen og Soppens dag, med en rekke åpne aktivitetsdager.

De over 1350 turene og aktivitetene finnes på fritidslivetsuke.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.