Her er deltakerne i siste MGP-delfinalen

nrk

I Nord-Norges delfinale skal den siste finalebilletten deles ut. Blir det Liza Vassilieva, Kevin Boine, Elin & The Woods eller Jenny Jenssen som skal representere Nord-Norge?

NRK presenterer nå artistene som konkurrerer i delfinalen for Nord-Norge lørdag 8. februar. Kun én av de fire går videre til finalen i Trondheim 15. februar. Låtene ble tilgjengelige for strømming ved midnatt.

Elin & The Woods: «We Are As One”
Den samiske sangeren og låtskriveren Elin Kåven (40) og låtskriver og musikkprodusent Robin Mortensen Lynch startet sitt samarbeid i 2015. Elin er fra Karasjok, mens Robin vokste opp i Sandnessjøen og er nå bosatt i Sverige. Deres musikalske prosjekt er å finne tilbake til røttene våre og urkraften. De kaller musikken «urfolks elektronisk pop» som består av elektronisk musikk med tunge rytmer og joik.

Elin Kåven er etablert i sin egen sjanger «arktisk folk-pop» der hun synger på samisk og joiker. Hun har gitt ut tre kritikerroste soloalbum på et tysk plateselskap, og har turnert i 12 land de siste ti årene. I 2018 mottok hun Sami Music Awards pris «Årets låtskriver».

Robin Lynch er en anerkjent musiker, låtskriver og musikkprodusent som har skrevet og produsert hitlåter for blant andre Pink, Jessie J og Cher. I Norge har han blant flere jobbet med Margaret Berger, Ida Maria og Karin Park.

Les også:  Gåte klatrer på strømmetjenestene

Liza Vassilieva: «I Am Gay»
Liza Vassilieva (30) er født i Murmansk i Russland, og flyttet til Norge da hun var tre år gammel. Hun har siden bodd i Kirkenes, med unntak av fem år da hun studerte i Trondheim. Etter studiene fikk hun jobb i Barentssekretariatet.

Musikk og låtskriving har ved siden av kunst og tegning, vært en lidenskap for Liza i store deler av livet. Å se musikkvideoer på MTV etter skoletid, ble hennes vindu mot popmusikken. Etter hvert oppdaget hun programmet Magic Music Maker og begynte å lage egne låter som hun blant annet deltok med på UKM.

Som 19-åring flyttet hun til Trondheim hvor hun har tatt en mastergrad i Europastudier. Der kom hun i kontakt med det lokale låtskrivermiljøet. Hennes første singel, «Run Run Girl» ble gitt ut på Trondheim Callings samlealbum. Liza har deltatt ved låtskrivercampen Song:Expo hvert eneste år siden 2013. I 2017 ble en av låtene hun var med på å skrive plukket opp av et plateselskap i Sør-Korea og senere utgitt av K-popjentegruppa TWICE, med tittelen «Eye Eye Eyes». I 2018 ga hun ut singelen «Third Wheel».

Les også:  LESERINNLEGG: Kuttene vil ramme den nordnorske befolkningen!

Liza har også bidratt med låtskriving, produksjon og vokalarrangement på et par låter til MGPjr.

Jenny Jenssen: «Mr. Hello»
Jenny Jenssen (55) er oppvokst i Bjerkvik utenfor Narvik og har totalt 16 albumutgivelser bak seg. Hun stod på scenen allerede som treåring, vant talentkonkurranser på 70-tallet, og opptrådte første gang på riksdekkende TV i 1978.

Jenny Jenssen kan se tilbake på en lang og variert musikkarriere der hennes folkelighet og nærkontakten med publikum går som en rød tråd gjennom alle platene, konsertene og turneene hennes.

Hun ha vært med i «Drømmekoret» til Elisabeth Andreassen, turnert og samarbeidet med Septimus og prosjektet «Jenny Jenssen & Koret» og sunget duetter på plate med flere norske artister. Jenny har solgt over 300 000 plater, mottatt en dobbel platina og fire gullplater. Hun har dessuten vært programleder i både TV og radio. I 2007 var hun med i Melodi Grand Prix med låten «Vil du ha svar». Jenny har også deltatt i TV-programmene Maestro, Stjernekamp og Skal vi danse.

Kevin Boine: «Stem på mæ»
Kevin Boine (26) er fra Tana. Med sine 70 millioner streams, har Kevin i det skjulte vokst til å bli en av Norges største norskspråklige artister. Kevin er headliner ved festivaler med tusenvis av publikummere rundt omkring i Skandinavia, og er en av få artister som krysser landegrenser i sin sjanger. Kevin nådde platina i 2017 uten et plateselskap i ryggen, men er i dag signert med Universal Music. I 2019 eksploderte populariteten hans i Sverige.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Som Finnmarks selverklærte partykonge lover han gjøre alt for at dansefoten din skal klikke, men han forteller at han deltar i MGP med et litt mer seriøst budskap også. Kevin er lei janteloven og hvilke konsekvenser den kan ha. Med «Stem på mæ» ønsker Kevin å oppfordre alle til å følge drømmene sine uansett hvor mye motgang man møter, og at det er viktig å kunne være seg selv og ha gleden av å lykkes i livet, uansett hvilken vei man velger å gå.

Tone Damli er en av de fem forhåndskvalifiserte artistene. Hennes låt «Hurts sometimes» slippes fredag 7. februar. På lørdag blir hun å se i Nord-Norges delfinale.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.