6 av 10 kjæledyreiere vet ikke dette

hund

Matallergi er den utløsende faktoren som får de fleste til å vurdere å skifte fôr til kjæledyret sitt. Likevel oppgir bare 30 prosent at de vet hvordan de oppdager matallergi hos de firbeinte.

Hele 61 prosent oppgir at de ikke vet hvordan de oppdager at kjæledyret har matallergi. Tallene kommer frem i Den store kjæledyrundersøkelsen 2023, en undersøkelse utført av Kantar på vegne av Musti.

Magda Nawrocka, hundeekspert i Musti, ser behovet for å opplyse kjæledyreiere om hvordan man oppdager matallergi hos kjæledyr.

– Økt kunnskap og årvåkenhet gjør at flere vil kunne ta enda bedre vare på sine kjæledyr og sikre at de får det beste fôret for sin helse og trivsel, sier Nawrocka.

Les også:  Helsemessige fordeler med Airfryer

Nawrocka sier det er viktig å være oppmerksom på dyrenes individuelle behov. Hvert kjæledyr er unikt, og deres ernæringsbehov kan variere avhengig av art, rase, alder og mengde bevegelse de har.

– Hundefôr er ikke bare hundefôr. For å sikre at kjæledyret ditt får riktig kosthold, er det nyttig å rådføre seg med en veterinær eller erfarne ansatte i dyrebutikken. Disse fagpersonene kan gi deg veiledning om hvilket fôr som passer best for kjæledyret ditt, oppfordrer hun. Dette må du se etter

Les også:  Ulovlig ATV-bruk under jakt skal stoppes

Matallergi kan påvirke kjæledyr på ulike måter. Vanlige symptomer inkluderer kløe, rødhet eller betennelse i huden, mageproblemer som oppkast eller diaré, ørebetennelse, og hyppig slikking eller biting av poter.

– Hvis kjæledyret ditt viser slike symptomer, bør du oppsøke veterinær for å få en grundig undersøkelse og riktig diagnose, forteller Nawrocka. Hundeeksperten forklarer at en veterinær kan sette kjæledyret ditt på en eliminasjonsdiett. Dette innebærer å fôre kjæledyret med en spesiell diett som inneholder nye proteinkilder og karbohydrater som de ikke tidligere har blitt eksponert for. Det er svært viktig å sørge for at hunden kun får det som blir anbefalt av dyrlegen i denne perioden.

Les også:  Ny undersøkelse: Lite elektronisk likestilling i parforhold

– Formålet med denne dietten er å identifisere hvilken matvare som forårsaker allergiske reaksjoner ved å observere eventuelle endringer i symptomer i løpet av denne perioden, sier Nawrocka. Å sikre riktig ernæring er avgjørende for kjæledyrets velvære og kan bidra til å forebygge og håndtere eventuelle ernæringsrelaterte helseproblemer de kan ha.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.