1 av 4 kan slite med renteøkning

klp

Blant de som har boliglån, er det 25 prosent som vil bli bekymret for egen evne til å klare renter og avdrag dersom renten går opp tre prosentpoeng. Men flertallet er ikke det, og det er bra for boligmarkedet i Bodø.

Blant nordmenn med lån er det nær sju av ti som ikke er bekymret for egen evne til å betale renter og avdrag hvis boliglånsrenten øker med tre prosentpoeng fra dagens nivå. 1 av 4 vil bli bekymret for egen evne til å klare renter og avdrag. Det viser en landsomfattende spørreundersøkelse Opinion har gjennomført for KLP.

Les også:  Feil oversettelse banet vei for sjødeponi

– Undersøkelsen viser at unge i etableringsfasen i større grad vil bli påvirket av en renteøkning. Det kan være vanskelig for mange å komme seg inn i boligmarkedet og spesielt med begrenset egenkapital, sier administrerende direktør Leif Magne Andersen i KLP Banken.

KLP Banken ser en økende trend i form av at lånebehovet flytter seg fra barna til foreldrene.

– Vi ser at foreldregenerasjonen blant annet tar opp Litt Extra-lån for å hjelpe barna inn i boligmarkedet igjen etter en endring av livssituasjonen, skilsmisse eller lignende. En renteøkning kan også ramme indirekte. Enkelte foreldre har lånt opp på egen bolig for å hjelpe barna, sier Andersen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.