Veksten innen basketballbetting – hvorfor og hvordan?

Før utenlandske bettingsider ble tilgjengelige i Norge, var basketballbetting nesten ukjent. Selv etter at bettingsider med basketball ble tilgjengelige, tok det litt tid før oddsspillere oppdaget denne sporten for fullt. Basketball er en av de store idrettene ute i verden, men har ikke like sterke tradisjoner i Norge. Dette er i ferd med å endre seg, men det er ikke først og fremst de norske kampene folk satser penger på. Det er de store basketball-ligaene som er interessante for oddsspillere.


Sammenlign oddssider


En annen ting dagens oddsspillere gjør, er å sammenligne oddssider. Det finnes en rekke bookmakere og bettingsider å velge blant, og selv om mange er gode, er noen hakket bedre enn andre. For eksempel er det mulig å sikre seg oddsbonuser, som gir deg ekstra vinnersjanser. Bruk litt til på å sammenligne oddssidene før du registrerer deg og begynner å spille. Du tror kanskje det tar lang tid å sammenligne mange sider, men det finnes hjelp å få. Besøker du basketball insiders guide for norske bettingsider finner du en oversikt over ulike bettingsider og bonusene de kan gi deg. Du kan lese anmeldelser med fordeler og ulemper, og finne ut mer om omsetningskravene deres. Dette gjør det både raskere og enklere for deg å velge de beste bettingsidene. Og selv om du allerede spiller på oddsen, kan du opprette en ny konto hos et annet bettingselskap for å sikre deg en ny bonus.

Les også:  Eliteserien: Glimt vant mot Sarpsborg 08

Kunnskap er viktig

Alle oddsspillere kan fortelle deg at kunnskap er viktig for å lykkes. Du må kjenne både sporten og utøverne for å gjøre kvalifiserte innsatser på sport. Det gjelder for basketball og alle andre idretter. Det er meningsløst å bare satse penger på laget med det fineste navnet, slik noen gjør når de spiller på hester. Nå er det bare amatører som gjør slikt innen hestesporten også, mens profesjonelle oddsspillere ser på statistikk, lagoppsett og aktuell form, uansett hvilken idrett de satser penger på. Hvis du har sansen for sporten, kan du også begynne å spille basketball selv. Da har du en unik mulighet til å få en bedre forståelse for spillet før du begynner å satse penger på kampene.


Du kan få tips og statistikk over lagene ved å lese sportssider eller blogger om temaet. Hvis du for eksempel satser penger på NBA, er det lurt å sjekke nettsiden til NBA for å få med deg alt som skjer. Norske sportssider dekker også enkelte basketballnyheter, men det er likevel mest informasjon å hente på bettingsidenes blogger eller på de offisielle nettsidene til hver enkelt liga. Det er også lurt å lese nettavisenes sportssider, uansett hvilken idrett du vil satse penger på.

Les også:  Glimt feiret gull i Eliteserien 2023 på Aspmyra

Hvorfor satse penger på basketball?


Basketball er en veldig utbredt sport med høyt tempo, og det er nok delvis årsaken til at sporten er populær. Ganske mange nordmenn har fattet interesse for basketball, selv om de fleste av dem er sofatittere, ikke aktive spillere. Lær deg litt om reglene og lagene før du satser penger, og start gjerne med én liga først, for eksempel NBA, som er den mest kjente basketball-ligaen. Sats bare småpenger i starten, spesielt hvis du er usikker på hvem som vinner.


Du kan gjøre mange ulike oddsinnsatser på basketball, for eksempel antall poeng som skåres, hvem som leder på bestemte tidspunkt, hvem skårer neste poeng, hvem blir utvist og hvor mange feil får laget. Mange av disse innsatsene er livebetting, som foregår underveis i kampen. Da kan du gjette mens du følger med, og ved å gjøre flere innsatser på samme kamp, kan du både vinne og tape, og kanskje gå mer i pluss enn i minus totalt sett. Livebetting er med på å gjøre kampene enda mer spennende.


Statistikk og odds er de beste hjelpemidlene dine når du skal plassere en innsats. Det er ofte lurt å satse på laget med lavest odds, men det hender selvsagt også at outsideren vinner. Hvis du er usikker på hvilke innsatser du skal velge, kan du også lese tips på ulike sportssider, oddssider og sportsblogger. Du har lov til å lytte til ekspertene.

Les også:  Ni norske svømmere representerer Norge i EM


Bettingsider gir deg mer basketball

Ettersom basketball ikke får så mye sendetid på norske TV-kanaler, er bettingsidene også en fin måte å se kampene. Du kan følge kampene via livestrømming, og dermed få økt tilgang til favorittsporten din. Det er ikke altfor ofte du får følge basketballkamper direkte på norske TV-kanaler, så sant du ikke har de store sportskanalene. Bettingsidene gir deg derfor langt større tilgang til sporten, og jo mer du følger med, desto lettere blir det å plassere oddsinnsatser på lagene. Hvis livestrømming er noe du ønsker, må du velge en bettingside som tilbyr dette. Har du ikke tid eller anledning til å følge kampene direkte, bør du i hvert fall holde deg oppdatert om hvordan statistikken deres er før neste bettingrunde. Husk også at odds endres hele tiden, spesielt liveodds. Men det er en del av spenningen med alle oddsspill.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.