Ønsker tips om ugler i Nordland

natur snø

Hubro og snøugle er sterkt truet. Statskog Fjelltjenesten vil ha tips om du ser disse artene i indre deler av Nordland.

Både hubro og snøugle opptrer sporadisk i indre deler av Nordland. Gjennom å fri til publikum håper Fjelltjenesten å få til en bedre kartlegging av artene for å følge med på utviklingen i bestandene.

– Hvis hører eller ser hubro eller snøugle i disse områdene, ønsker vi at du tar kontakt, sier leder av Statskog Fjelltjenesten, Tore Bjørnstad.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

Hubroen er vår største ugle, men det er få som har sett den. Det kan være effektivt å lytte etter den. Den roper og er mest aktiv mens den markerer sitt territorium i perioden februar-april, særlig i tida rundt solnedgang eller litt senere på kvelden.

– Man trenger ikke å være så redd for å ta feil av lyden fra en hubro med en annen ugle. Vi er interessert i alle ugleartene, sier Bjørnstad.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

Snøugla lager ikke mye lyd, men kan ses da den streifer årlig innom fjellområdene i fylket på jakt etter store bestander av smågnagere. Den hvite store ugla er lett gjenkjennelig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.