NRK Super vinner Samfunnssikkerhetsprisen 2022

nrk

NRK Super-redaksjonen Supernytt mottar pris for sitt bidrag til forståelse og engasjement i en tid med internasjonal uro.

Det er tiende gang Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap deler ut denne prisen.

Her er juryens begrunnelse:

Vinneren av Samfunnssikkerhetsprisen 2022 har bidratt til forståelse og engasjement i en særlig viktig målgruppe, barn og unge, i en tid med internasjonal uro. Både gjennom pandemien og under krigen i Ukraina bidrar vinneren til å opplyse og informere, slik at spørsmål kan diskuteres og uro kan dempes.

Prisvinneren har siden etableringen i 2010 hatt som formål å forklare det som skjer i Norge og verden på en slik måte at barn forstår og klarer å sette ting i sammenheng.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Med enkelt språk, visualisering og moderne metoder presenterer prisvinneren kompliserte samfunnsspørsmål på en slik måte at barn selv kan sette ord på temaer og snakke om dem. Slik styrkes barn og unges posisjon som deltakere i samfunnet. De lærer å skille mellom troverdige og mindre troverdige kilder, trener opp forståelsen for nyheter og lærer seg å sette budskapene i sammenheng. Slik styrkes samfunnssikkerheten.

Prisvinnerens formål om å forklare det som skjer i Norge og i verden, slik at barna kan sette budskap i kontekst, er viktig for god samfunnssikkerhet, ytringsfrihet og et sterkt demokrati.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Juryleder og direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Elisabeth Aarsæther, peker på at Supernytt styrker samfunnssikkerheten med sin journalistikk.

– Supernytt bidrar til at barn lærer å skille mellom troverdige og mindre troverdige kilder. De får trent opp forståelsen for nyheter og de lærer seg å sette budskapene i sammenheng. Dette er viktig for å styrke tilliten, og dermed samfunnssikkerheten, sier juryleder Aarsæther.

NRK Super-redaktør Siril Heyerdahl er strålende fornøyd med den gjeve prisen.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– Hurra! Samfunnssikkerhetsprisen er en viktig pris som vi føler oss beæret av å bli tildelt. I en verden med så mye informasjon rettet mot unge, oppleves det som ekstra stas å bli anerkjent for å drive med god journalistikk. Supernytt jobber daglig for at barn skal få relevante nyheter, formidlet på en leken måte. Det er flott at juryen, i liket med oss i NRK Super, mener at barn og unge er en ekstra viktig gruppe å lage godt innhold til i disse tider, sier Heyerdahl.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.