En ny æra for Alfa Romeo i Formel 1

Stellantis Norge

Alfa Romeo F1 Team Orlen C42 er på plass. Med en iøynefallende rød og hvit dekor stiller den til start i kommende sesong av Formel 1.

Bilen har vært på testing i Barcelona, og i den forbindelse slippes bilder og video til tilhengere og presse over hele verden.

Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42 er den første bilen produsert i Hinwill etter det nye regelverket i Formel 1, som trer i kraft i år. Den er designet av et team ledet av teknisk direktør Jan Monchaux, og representerer en radikal reise fra tidligere. Med ny aerodynamikk, 18-tommers felger med lavprofildekk og ny motor fra Ferrari, er dette en bil som er utviklet for å kjempe om gode resultater. De nye reglene vil skape enda tettere racing, og om mulig  enda hardere konkurranse gjennom hele feltet.

Les også:  En reise gjennom den fascinerende verdenen av idrett

Designet er typisk Alfa Romeo, med linjer fra historien. Det er jubileum i år og historien strekker seg 30 år tilbake i tid med Alfa Romeo og Sauber Motorsport.

Bilen er designet av Centro Stile Alfa Romeo, og skal gi en tydelig og gjenkjennelig identitet.Rødt og hvitt er gjennomgående, og skrifttypen til Alfa Romeo er lett å kjenne igjen som en arv fra Alfa Romeos første racingbiler på 20-tallet. Tonale er også med i designet og er navnet på den nylig viste SUV-en fra Alfa Romeo. Alfa Romeos merke for sportslighet, Quadrifoglio, er også med, og ikke minst det italienske flagget.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Alfa Romeo har to nye fører til denne sesongen: Valtteri Bottas og Zhou Guanyu.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.