vann

Tar grep for å sikre vann- og avløpsnettet

Stadig flere kommuner og entreprenører krever riktig kompetanse for å sikre kontrollen over nye og gamle drikkevannsrør. Dette for at innbyggerne skal føle seg trygge på at vannet vi tapper i springen er rent.... Les mer »
lindex

Lindex og WaterAid lanserer prosjekt for kvinner og vann i Myanmar

Lindex og WaterAid lanserer et samarbeidsprosjekt for å øke tilgangen til rent drikkevann og sanitetstjenester samt forbedre hygieniske forhold i Myanmar. Prosjektet har som mål å styrke kvinner og jenter i lokalsamfunn... Les mer »
vann

Ny rapport: Drikkevannet i Norge er trygt

Tallene fra vannverkseiernes årlige innrapportering for 2018 bekrefter at de aller fleste i Norge har trygt drikkevann i krana. De fleste i Norge får drikkevann fra et stort vannforsyningssystem, og de større... Les mer »
is vann

Nå kan isen være farlig

Hvert år drukner alt for mange mennesker som ferdes på usikker is, og farene øker når temperaturen svinger kraftig. – Sterke temperatursvingninger gjør at isen er usikker, og da må folk vise... Les mer »
vann

Deler av Meløy uten vann etter vannlekkasje

Deler av Storhammarn i Meløy er fri for vann grunnet en vannlekkasje. Dette gjelder området fra Gamle rådhuset til Storhammarn 22. Meløy kommune jobber med å utbedre feilen med vannlekkasjen og gjenopprette... Les mer »
vann

Rana kommune: Tid for vannmåleravlesning

Det er nå tid for å lese av vannmåleren for 2019, og Rana kommune ønsker at flest mulig benytter seg av kommunens system for SMS avlesning. opplyser Rana kommune. Rana kommune benytter... Les mer »
grohe

Tusenvis av vannskader kunne vært unngått

En av tre nordmenn har opplevd vannskade på boligen sin, ifølge en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Grohe, Europas største produsent av sanitærutstyr. Oppimot 15 000 av disse kunne vært unngått,... Les mer »
bolig bil

2 av 10 får ikke stoppet vannet

Oppdager man en vannlekkasje er det viktig å få skrudd av vannet raskt. Det kan forhindre omfattende og kostbare skader. Nå viser en ny undersøkelse at 20 prosent ikke vet hvor stoppekranen... Les mer »
drikke glass

– Politikere vinner ikke valg på bedre vannforsyning. Det burde de kanskje gjøre.

Det siste året har stadig flere kommuner klødd seg i hodet over hvordan de skal møte økte krav til leveringssikkerhet, etterslepet i VA-infrastrukturen, samt en nødvendig modernisering av prosessanleggene. Torsdag skrev også... Les mer »
multiconsult

Muliconsult skal prosjektere utbedring av dammen ved Rismålsvatnet i Sørfold

Multiconsult skal prosjektere utbedring av dammen ved Rismålsvatnet i Sørfold kommune i Nordland. Arbeidet utføres på oppdrag av Indre Salten Energi Produksjon AS. Prosjektet omfatter prosjektering og byggeledelse ved utbedringer av dammen ved... Les mer »