drikke glass

LESERINNLEGG: Uten vann stopper verden

Er det to ting mennesket ikke kan klare seg uten er det luft og vann. 22. mars er verdens vanndag, og selv ikke i Norge er rent, friskt vann noe som kommer... Les mer »
drikkevann

Verdens vanndag: Slik reduserer du vannforbruket

22. mars er FNs internasjonale vanndag. Dagen ble etablert for å fremheve betydningen av at ferskvann håndteres på en bærekraftig måte. I Norge er tilgangen til ferskvann nesten uendelig. Men en rekordvarm... Les mer »
flom

Advarsel: Størst fare for vårflom i Nord-Norge

Det er vassdrag i Nord-Norge som har størst sannsynlighet for stor vårflom i år. Også enkelte elver i indre strøk i Sør-Norge har relativt stor sannsynlighet for stor vårflom i år. I... Les mer »
drikkevann

Misvær vannverk finalist til «Norges beste drikkevann»

126 vannkilder fra hele landet har blitt testet, og 5. mars skal to vinnere kåres; Norges beste drikkevann for grunnvann og for overflatevann. 18 kandidater møtes til finale under kommunalteknikkmessen Miljø &... Les mer »
vannbereder

Gamle beredere lager vannskader for over 100 millioner

Hvert år forårsaker varmtvannsberedere som har gått ut på dato store vannskader. Og lekkasjene gjør ødeleggelser som aldri før. I 2017 håndterte forsikringsbransjen 1765 vannskader hvor årsaken var slitasje og elde på... Les mer »
drikke glass

Ny vannkrise i Hamarøy

Bodøposten.no har tidligere skrevet om vannproblemene i Hamarøy. I September i fjor skrev Bodøposten.no om at det var problemer med drikkevannet i Hamarøy. Nå er det igjen problemer med drikkevannet i kommunen.... Les mer »
is vann

Advarsel: Nå kan isen være svært farlig!

Hvert år drukner alt for mange mennesker som ferdes på usikker is, og farene øker når temperaturen svinger kraftig. – Sterke temperatursvingninger gjør at isen er usikker, og da må folk vise... Les mer »
drikkevann

Mattilsynet: Vannverkene produserer trygt drikkevann

De aller fleste vannverk i Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold og Telemark har god drift av og kontroll med UV-anlegg som hygienisk barriere. Det viser resultatene fra Mattilsynets tilsyn av 265 vannverk. Men... Les mer »
drikkevann

Bodø kommune: Redusert vanntrykk i sentrum

Det vil være noe redusert vanntrykk i sentrumsområdet i uke 51, dette er i forbindelse med omlegging av vannledninger på Stormyra, opplyser Bodø kommune. Normal vannforsyning vil være opprettholdt, men med noe... Les mer »
drikkevann

Bodø kommune: Les vannmåleren!

Bodø kommune trenger din måleravlesning for å beregne vannforbruket for siste år. Kommunen ber deg derfor om å lese av vannmåleren og rapportere målerstanden til oss så snart som mulig, senest innen... Les mer »