sintef

Overestimerer bruk av varmtvann

Dagens dimensjoneringsstandarder overestimerer varmtvannsforbruket i hoteller, sykehjem og boligblokker, viser ny forskning. Detaljerte målinger av varmtvannsforbruket i tre hoteller, tre sykehjem og to boligblokker er nå ferdige, i regi av prosjektet VarmtVann2030. Målingene... Les mer »
reise norge

Sjokktall: Mer miljøgifter i fjordene enn i havet

En omfattende analyse av historiske data fra norske havområder viser høye konsentrasjoner av miljøgifter i sjøbunnen nær tett befolkede og industrialiserte områder. Konsentrasjoner av tungmetaller i norske fjorder er i gjennomsnitt to... Les mer »
sodastream

Salgstallene øker for SodaStream i Norge

Kullsyremaskinprodusenten SodaStream går på skinner i det norske markedet. Salget av maskiner i landet har nemlig steget med nærmere 30 prosent siden 2015. Nå ønsker selskapet å øke takten ytterligere, og da... Les mer »
verisure

Med vannalarm oppdager du vannlekkasjen i tide

I 2018 var det over 70.000 tilfeller av vannskader i private boliger/hytter – en økning på 17 prosent fra 2017. Med en døgnovervåket vanndetektor oppdages vannlekkasjen i tide og kan begrense skadene... Les mer »
ringnes

Imsdal feirer 25-årsjubileum

– For 25 år siden skapte Imsdal et helt nytt marked i Norge med kildevann på flaske. I dag er den blå flasken med det norske flagget fremdeles markedslederen. Dagen før åpningsseremonien... Les mer »
drikke glass

LESERINNLEGG: Uten vann stopper verden

Er det to ting mennesket ikke kan klare seg uten er det luft og vann. 22. mars er verdens vanndag, og selv ikke i Norge er rent, friskt vann noe som kommer... Les mer »
drikkevann

Verdens vanndag: Slik reduserer du vannforbruket

22. mars er FNs internasjonale vanndag. Dagen ble etablert for å fremheve betydningen av at ferskvann håndteres på en bærekraftig måte. I Norge er tilgangen til ferskvann nesten uendelig. Men en rekordvarm... Les mer »
flom

Advarsel: Størst fare for vårflom i Nord-Norge

Det er vassdrag i Nord-Norge som har størst sannsynlighet for stor vårflom i år. Også enkelte elver i indre strøk i Sør-Norge har relativt stor sannsynlighet for stor vårflom i år. I... Les mer »
drikkevann

Misvær vannverk finalist til «Norges beste drikkevann»

126 vannkilder fra hele landet har blitt testet, og 5. mars skal to vinnere kåres; Norges beste drikkevann for grunnvann og for overflatevann. 18 kandidater møtes til finale under kommunalteknikkmessen Miljø &... Les mer »
vannbereder

Gamle beredere lager vannskader for over 100 millioner

Hvert år forårsaker varmtvannsberedere som har gått ut på dato store vannskader. Og lekkasjene gjør ødeleggelser som aldri før. I 2017 håndterte forsikringsbransjen 1765 vannskader hvor årsaken var slitasje og elde på... Les mer »