Virke: – Nok en nedgang i matprisene

virke matpris

Tall fra SSb viser at prisene på mat og drikke gikk ned med 0,6% i mai 2021. De siste 12 månedene har prisene på mat og drikke gått ned med 2 %.

– SSBs tall viser tydelig at matprisene bidrar til å holde den generelle prisveksten i samfunnet nede, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer går som regel ned i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart, mens prisene regulerer seg på andre tidspunkt på året.

Les også:  TINE snur: molteyoghurten tilbake i Bodø-butikkene

– Mai har tradisjonelt vært en måned der matprisene har regulert seg noe opp. Mai 2021 er derimot det tredje året på rad der prisene synker. De siste tolv månedene har matprisene gått ned med 2%. Prisene på varer og tjenester generelt har økt med 2,7% i samme periode. Den knallharde konkurransen mellom dagligvarekjedene bidrar fortsatt til å holde prisveksten nede, avslutter Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.