Virke: Enighet i hovedoppgjøret innenfor helse, utdanning og kultur

kontor

Partene innenfor sektorene helse, utdanning og kultur (HUK-området) har gjennomført forhandlingene for hovedtariffoppgjøret 2018, og kom til enighet torsdag kveld. Forhandlingsresultatet er på linje med øvrige oppgjør.

– Partene innenfor HUK-området har gjennomført forhandlingene om hovedtariffoppgjøret 2018. Virke er skuffet over at vi ikke fikk gjennomført endringene vi forsøkte å få til innenfor området for museer og andre kulturinstitusjoner, sier Bård Westbye, forhandlingsleder i Virke.

Les også:  - Arbeidsgiver bør hjelpe medarbeidere med dårlig råd

Tariffoppgjøret har omfattet forhandlinger om sju tariffavtaler med over 30 000 arbeidstakere innen helse, utdanning og kultur med 36 arbeidstagerorganisasjoner. Virke har forhandlet parallelt med LO-forbund, YS-forbund, Unio-forbund, foreninger i Akademikerne og Lederne.

Informasjon om detaljene i de enkelte avtalene vil bli sendt de berørte virksomhetene i løpet av de kommende dagene.

Forhandlingsresultat skal godkjennes av partene. Merk at arbeidstakerorganisasjonenes svarfrist er satt til 21. september 2018 kl. 12:00. Oppgjøret skal derfor ikke iverksettes før Virke sender ut informasjon om vedtakelse etter fristen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.