MUSIKKANMELDELSE: Le Corbeau med bodøværingen Martin Smådal Larsen slipper tre album

handmade

Ventetia er over! Le Corbeau, med Øystein Sandsdalen fra Serena Maneesh i spissen, og bodøværingen Martin Smådal Larsen med på gitar utgir hele tre nye album 30. november. Bodøposten.no har fått høre på alle tre albumene før de slippes.

– Alle platene våre har et bevisst sprikende preg, samtidig som tilhengerne kjenner igjen ett veldig bestemt sound. Noen bruker uttrykket «Noir» om musikkstilen. Inspirasjonskildene er mange og varierte, men et sted mellom Sonic Youth og Twin Peaks-musikken er også en passende beskrivelse, uttaler bandet.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Og det er inntrykket man får med omtrent alle låtene på de tre albumene. Du hører på låta og tenker «denne hadde gjort seg i en film». Låtene er stemningsfulle, og har lydmessige detaljer som gjør at du kan høre på låtene igjen og igjen.

Albumet «Spider Bridge» er sammensatt, rått, interessant og stemningen er faktisk tidvis litt skummel. Og noen av låtene høres ganske fengende ut, men dette er ikke pop, det er «Noir» – eller stemningsfull rock. Overraskende bra musikk. Terningkast 5.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Albumet «C’s Theme» er rett og slett et fantastisk imponerende album. Første låt er knallgod. Andre låt er knallgod. Tredje låt er knallgod. Og slik fortsetter det. Veldig filmmusikk-aktig. Terningkast 5.

Albumet «Sun Creeps Up The Wall» er litt mer pop-aktig. Og første låt ut «Blossom With An Evil Light» er en innertier som lett kan bli en hit. Faktisk er hele albumet pepret med knallbra låter. Skal du bare kjøpe et album av Le Corbeau – kjøp dette! Terningkast 6.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.