Finalerunde i seilsportsligaen – Bodø Seilforening kjemper om opprykk til eliteserien!

norges seilforbund

Bodø Seilforening ligger godt an til å kunne seile i eliteserien i 2019 som første nordnorske seilforening. I sesongens siste seilsportsligarunde i Arendal kan plassen sikres.

Bodø Seilforening ligger på 3. plass i seilsportsligaens 1. divisjon, og laget ligger med det i god posisjon til å kunne rykke opp i eliteserien i 2019. Florø og Ålesunds Seilforening ligger foran dem, mens de bak seg har idrettslaget til BI-studentene; BI Athletics. De fire beste lagene rykker opp til eliteserien etter endt sesong.

Ned til Molde Seilforening på 5. plass er det fire poeng. Det er ingen trygg margin – Bodø-seilerne er nødt til å levere et godt stevne i Arendal. Klarer de å seile inn til 4. plass, vil eliteserieplassen være sikret. Plasserer de seg lengre bak, er de avhengig av hva Molde-seilerne og de øvrige lagene bak dem presterer.

Les også:  Hele forskningsverdenen samles i Bodø

Stiller med et solid lag
Bodø Seilforening stiller med et solid og på mange måter toppet lag som etter hvert har opparbeidet seg mye erfaring med liga-seiling, som er et intenst, tett og spesielt konkurranseformat innen seilsporten. Kai Linde er skipper for laget, som ellers består av Tobias Juul Johnsen, Marit Maarnes og Lars Rønnhaug Pettersen. Alle har deltatt i flere av de foregående serierundene.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

I de tre første rundene plasserte Bodø-laget seg på henholdsvis 2., 6. og 6. plass.

Seilsportsligaen foregår på den måten at fem og fem seilforeninger møter hverandre i korte seilaser igjennom optimalt 14 runder – eller det man i seilsportsligaen kaller «flighter». En seier gir ett poeng og en sisteplass fem, og det laget som står igjen med færrest poeng, blir vinner av serierunden i Arendal. Det seiles i båttypen J/70 som er en planende kjølbåt for et mannskap på fire.

Bra forhold
Det er varslet friske, om enn ganske våte, seilforhold i Arendal til helgen. Vind fra sør med en styrke på 6–10 m/sek bør kunne gi fartsfylte og spennende forhold som vil skille de gode og erfarne lagene fra de mindre erfarne. Forholdene bør passe Bodø-seilerne godt; de er vant med røffe forhold.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Skulle Bodø-seilerne klare å rykke opp, kommer det som et resultat av en langsiktig og målbevisst satsing i Bodø Seilforening. Foreningen har anskaffet tre båter av typen J/80, som er en noenlunde tilsvarende båttype som J/70, som det er blitt trent flittig i. Med et opprykk vil dessuten Nord-Norge bli satt ettertrykkelig på det norske seilsportskartet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.