ANNONSE: Russetiden gjennom andres øyne

Russetiden gjennom andres øyne

Våren alle gleder seg til gjennom skolegangen. Tradisjonene som for nordmenn er helt selvsagte. Men hvordan ser russefenomenet egentlig ut for folk i utlandet? Hvordan forklarer de russetiden til bekjente? Les med her og få innsikt i hvordan russetiden blir beskrevet med fremmede øyne.

American Pie eller amerikanske universitetsfester er ingenting i forhold til russetiden. Mengden alkohol og syke utfordringer som ungdommer får innabords er ganske så ekstrem i forhold til det vi ser på film om den amerikanske kulturen. Russedressen er ofte noe av de som blir nevnt først – gjerne fordi det på russetreff står et hav av røde og blå ungdommer, og det er russebuksa som viser at det ikke bare er normale nordmenn som renner rundt i gata. Det neste som blir nevnt er ofte russevanen- eller bussen. Vi vet alle at russetiden er dyr, men utenlandske nettsider har rett og slett kalkulert priser på russebusser og gir til den. De glemmer litt å nevne at det faktisk er mulig å ha en van hvor et mindre antall enn 15 mennesker deler denne, og at det faktisk også er en hel del vandreruss i landet.

En annen kul ting med russetiden er at amerikanerne sammenligner Landstreff Stavanger (LS) i Kongeparken med det berømte Coachella: «Coachella transported from the desert to the snaking fjords by the icy North Sea» – litt prestisje er det vel å bli sammenlignet med en av verdens kuleste festivaler! Videre nevner de de syke utfordringene russen får, bedre kjent som russeknuter. Russeknutene blir beskrevet som absurde eller ganske så uskyldige. Det er i hvert fall en ting som flere feiringer i andre land ikke har. Ellers snakker de om russedugnad siden dette ikke er så kjent et fenomen i andre land. Og de nevner at russekort kan gis til andre russ man møter for å holde kontakten, men det de ikke vet er at vi gir jo egentlig bare russekort til venner fordi det er gøy og som minner, og resten kastes rundt på barneskoler og på 17.mai fordi barn har en tendens til å samle.

Alt i alt, utenlandsk media synes gjerne tradisjonene våre er ganske så syke, men russetiden har altså vært en tradisjon i over 100 år, så det er ikke akkurat noe som kommer til å forsvinne med det første. Kanskje de bare er misunnelige på at vårt lille land faktisk fester bedre enn dem?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.