Så mange har foretatt en bakgrunnssjekk før de dater

buss iphone

Spennende og litt skummelt. Følelsene før den første daten kan være preget av skrekkblandet fryd. For å roe ned nervene og stille nysgjerrigheten kan det hjelpe å foreta en bakgrunnssjekk av daten din.

Den globale datingappen happns nyeste undersøkelse viser at fenomenet er utbredt. Hver tredje har nemlig gjort dette én eller flere ganger. Undersøkelsen viser også hva som vanligvis blir sjekket.

Datingapper har gjort det mulig å treffe mennesker som du kanskje ellers ikke ville hatt mulighet til å bli kjent med. En person som ikke har tilknytning til verken kolleger, venner eller familie. Men hvordan vet man egentlig at daten er OK? Kanskje du har kikket på vedkommendes profil på ulike sosiale medier, eller hva personen jobber med, for å være sikker? I så fall er du ikke alene.

Les også:  LESERINNLEGG: Bibliotek = bolyst

Ifølge en undersøkelse utført av Ipsos Norm på oppdrag fra happn har nemlig hele 32 prosent av nordmenn en eller annen gang gjort en bakgrunnskontroll før de går på date. Vel hver femte av de som ble spurt, har dessuten gjort det flere ganger.

– Det er nok mange av oss som har gjort en bakgrunnssjekk av ren nysgjerrighet før vi skal treffe en person for første gang. I happns har vi utviklet en funksjon som gjør det mulig for brukere å fortelle mer om seg selv ved hjelp av tagger, for eksempel hvordan man liker å reise, eller om man er glad i å lage mat. Det er også mulig å koble Spotify- eller Instagram- kontoen til profilen sin, og dermed kan man presentere seg selv enda bedre, sier Marine Ravinet, trendsjef i happn.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– Det kan selvfølgelig være greit å få vite litt mer om den du skal treffe, men den beste oppfatningen av personen får du når dere treffes i virkeligheten. Det er da dere får en dypere oppfatning av hverandres personligheter og blir kjent på ordentlig, sier Marine Ravinet, trendsjef i happn.

Sosiale medier topper informasjonssøkingen

Blant de som har lett etter informasjon før en date, har de fleste søkt på sosiale medier. Så mange som 85 prosent har nemlig lett etter datens profiler på sosiale medier som Instagram eller Facebook. Det er også vanlig å sjekke hjemmeadressen, se på LinkedIn-profilen eller google daten. Det er imidlertid få som har sjekket datens stjernetegn eller om personen står i det offentlige strafferegisteret. Det oppgir bare henholdsvis sju og fire prosent.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

Toppliste: Den vanligste informasjonen å søke etter før en date

1. Sosiale medier

2. Personlig informasjon

3. Profesjonelt nettverk

4. Google-søk

5. Stjernetegn

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.