Sju personer druknet i oktober

Redningsselskapet

Sju mennesker omkom i drukningsulykker i oktober. Så langt i år har 79 personer druknet, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk.

På samme tid i fjor hadde 68 mennesker druknet i Norge. Av de 79 registrerte drukningsulykkene hittil i år, har 75 skjedd i Norge. Fire norske statsborgere har druknet utenlands.

Tre av de sju drukningsulykkene i oktober skjedde fra fritidsbåt.

En mann i 60-årene, som hadde vært på hummerfiske, ble funnet omkommet i sjøen utenfor Langesund i Vestfold- og Telemark fylke. En kvinne i 30-årene døde etter at en fritidsbåt kantret i Askvoll kommune i Vestland. En mann ble lettere skadd i ulykken, mens et fem år gammelt barn ble alvorlig skadd. I Tysnes i Vestland omkom en mann i 50-årene, som havnet i sjøen etter at seilbåten hans grunnstøtte.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Hittil i år har 33 personer druknet fra fritidsbåt, noe som er åtte flere enn i hele 2021.

Det var også tre drukningsulykker etter fall fra land eller brygge i oktober.

En mann i 70-årene ble funnet livløs i sjøen i Bergen siste dag i oktober. Tidligere i måneden druknet en mann i 70-årene etter fall i en elv i Leksvik i Trøndelag. I Farsund i Agder ble en kvinne i 30-årene funnet omkommet i sjøen noen dager etter at hun ble meldt savnet.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Så langt i år har 25 personer druknet etter fall fra land. Det er én mer enn i hele fjor.

Et lite barn omkom også etter en drukningsulykke i et privat hjem i Lindesnes kommune den siste uka i oktober. Hendelsesforløpet er ikke kjent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.