Skal lære om selvfølelse

barn sv

Over halvparten av norske jenter føler seg nedstemt og misfornøyde med eget utseende når de ser bilder av jenter i reklame. Nå skal de få selvfølelse inn på timeplanen.

Flere enn 60 000 seksåringer i Norge har startet på skolen i disse dager. Det markerer begynnelsen på en spennende og lærerik reise, på godt og vondt. For det er krevende å vokse opp, med et sterkt forventningspress rettet mot deg fra flere kanter. Ikke minst fra deg selv.

– Resultatet fra vår undersøkelse er et bevis på at vi fortsatt har en lang vei å gå. Både når det kommer til fremstillingen av utseende og skjønnhet i samfunnet i tradisjonelle medier, men også særlig i sosiale medier. Alt for mange sliter med lav selvfølelse på grunn av urealistiske og uoppnåelige idealer, sier merkevareansvarlig i Dove, Line Relling Printzell.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

I samarbeid med Dove gir organisasjonen Barnevakten opplæring til lærere ved landets barne- og ungdomsskoler. Kursprogrammet med tittelen «Confident Me» har til hensikt å bedre selvfølelsen og kroppsbildet til unge jenter og gutter.

Press i sosiale medier
Kunnskapsdepartementet har nylig vedtatt å innføre folkehelse og livsmestring på timeplanen i 2020. Hensikten er å fremme god psykisk og fysisk helse, gi barn og unge muligheter til å ta gode og ansvarlige livsvalg, samt lære dem å håndtere personlige og praktiske utfordringer på en best mulig måte. Leif Gunnar Vestbøstad Vik i Barnevakten mener satsingen er riktig og ikke minst høyst nødvendig.

– Mediene legger et sterkt press på de unge som lever mye av sitt liv på sosiale medier. I møte med elevene opplever vi at de trenger hjelp til å bli mer bevisste på dette presset, og gjerne ta aktivt avstand fra det, sier han.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Globalt program
Globalt er målet å utdanne 40 millioner unge om selvfølelse og kroppsbilde over hele verden innen 2020.

– Vi er på god vei mot å nå målet vårt i Norge om å nå 12 000 norske skoleelever med programmet innen utgangen av 2019. Med foredragene ønsker vi å bidra til at norske skoleelever vokser opp med et mer balansert forhold til sin egen kropp, utseende og selvfølelse. Målgruppen for materiellet fra organisasjonen er 6., 7. og 8. trinn, sier Printzell.

Alle skoler som ønsker å gi lærerne sine opplæring av Barnevakten i å holde skoletimen «Confident Me» får det dekket av Dove (forutsetter kapasitet hos Barnevakten). Barnevakten tilbyr også å komme med sine foredragsholdere for å undervise elevene klassevis.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Foredrag til både elever, lærere og foreldre
Alle skoler som ønsker å gi lærerne sine opplæring av Barnevakten i å holde skoletimen «Confident Me» får det dekket av Dove. Barnevakten tilbyr også å komme med sine foredragsholdere for å undervise elevene klassevis. Da vil kostnadene være ifølge Barnevaktens satser for ordinær elevundervisning. Se Barnevakten.no for priser og bestilling.

Programmet kan også brukes av lærere uten å ha deltatt på kurs.På Dove.com/no og Barnevakten.no finner man alt man trenger lett nedlastbart; elevpresentasjon, oppgaver og en oversiktlig og lettlest lærerveiledning. Materiellet er gratis å laste ned og har bevist effekt, og kan benyttes av alle som ønsker å bidra i arbeidet med å bedreunges selvfølelse allerede i dag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.