Vil bygge utviklingsarena for Forsvaret i Bjerkvik

nfk

Fylkesrådet bevilger over 3,4 millioner kroner til Arena Nord Utvikling for å etablere en industriell utviklingsarena for Forsvaret på Elvegårdsmoen i Narvik kommune.

– Hvis Arena Nord Utvikling lykkes i arbeidet vil vi få etablert en ny type industri i nord, og potensialet for internasjonale leveranser er stort, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

– Satsingen treffer godt tidsmessig. Den nye trusselsituasjonen i Europa etter Russlands angrepskrig mot Ukraina, gjør at Forsvaret ser på løsninger og muligheter for å utvikle et innovasjonssenter i Nord-Norge.  Slik kan Forsvaret raskere nyttiggjøre seg ny teknologi og styrke sikkerhet og beredskap i nord. Dette behovet blir forsterket gjennom inntreden av Sverige og Finland i NATO, sier fylkesrådslederen. Hun legger til at Arena Nord Utvikling allerede har etablerte samarbeid med Kongsberg Defence & Aerospace (KDA).

Les også:  Romindustrien i nord skyter fart

– Dette er et godt utgangspunkt for at Forsvaret vil satse på Bjerkvik som et industrielt utviklingssenter, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

I beskrivelsen av prosjektet peker Arena Nord Utvikling på fem viktige aktivitetsområder: Utdanning – Militær industriell virksomhet – Sivil industriell virksomhet – FOU Innovasjon og Infrastruktur. 

– Det jobbes godt med militært/sivilt samarbeid gjennom Arena Nord Utvikling og dette er både tidsriktig og et stort utviklingsområdeso m vi ønsker å støtte opp om, avslutter fylkesråd Haukland.

Les også:  Ferie: Nord-Norge minst opptatt av bærekraft

Ordfører i Narvik Rune Edvardsen er svært fornøyd med bevilgningen fra fylkesrådet.

– Den gir prosjektet en kritisk viktig støtte, som bidrar til at arbeidet kan komme i gang. Ofoten er en forsvarsregion i Norge, og den industrielle utviklingsarenaen som nå planlegges vil forsterke  og videreutvikle den kompetansen som finnes her hos oss, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.