Arctic Race of Norway syklet inn millioner til Nord-Norge

sykkelritt

I en fersk rapport fra Narvik-selskapet VINN slås det fast at Arctic Race of Norway i 2018 bidro til en samlet meromsetning på 67,6 millioner i Nord-Norge.

Arctic Race of Norway, som i 2018 gikk gjennom Finnmark fylke, selv kjøpte tjenester for rundt 20 millioner kroner i Nord-Norge. Sykkelrittet skapte også meromsetning for næringslivet i Finnmark på rundt 40 millioner kroner. I tillegg brukte vertskommunene til sammen 3,6 millioner kroner på lokale arrangementer og lokale idrettslag. Frivillige la ned en innsats tilsvarende 9,3 årsverk, eller 4,4 millioner kroner.

Hvis man legger til verdien av at TV-bildene av vakker nordnorsk natur og rikt folkeliv kringkastes i 190 land, blir effektene betydelige.

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

Hele 96 prosent av publikum som overvar rittet i 2018 mente Arctic Race of Norway skapte positive ringvirkninger for Nord-Norge.

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway er stolt over det sykkelrittet bidrar med. 

– Da vi fikk ideen om å arrangere verdens nordligste sykkelritt, hadde vi en visjon om å skape et årlig arrangement som kunne skape varige verdier i og for Nord-Norge. Når vi nå ser på tallene, er det ikke tvil om at denne visjonen ivaretas, og det er vi veldig stolte over, sier Dybdal, som er spesielt stolt over det de fikk til i Finnmark.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

– 2018 var vårt beste år så langt. Vi fikk en spennende sportslig konkurranse, vi fikk løst de logistikkmessige utfordringene på en god måte i samarbeid med lokale krefter, og TV-bildene som ble formidlet til millioner av TV-seere over hele verden var kanskje de flotteste vi noen gang har produsert.

Verdien av TV-bildene er estimert til 270 millioner kroner, og selv om det er heftet en del usikkerhet til slike tall mener Dybdal at rittet bidrar til god markedsføring av Norge.

– Vi legger betydelige ressurser i å skape unike TV-bilder rundt rittet, og har blant annet styrket bildeproduksjonen både på bakken og i lufta. Når folk over hele verden ser de enestående bildene av norsk natur og kultur, tror jeg mange får lyst til å komme hit for å oppleve det vakre landet vårt, sier Dybdal.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

I løpet av de seks årene Arctic Race of Norway har eksistert har sykkelrittet besøkt alle regionene i Nord-Norge. I 2018 gikk rittet fra øst til vest i Finnmark. Neste år er det Lofoten, Vesterålen og Ofoten som står for tur.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.