NTBs språkpris til Ingeborg Senneset i Aftenposten

ntb

Ingeborg Senneset i Aftenposten ble tildelt NTBs språkpris 2020 onsdag kveld, i sterk konkurranse med mange andre nominerte. Juryen hedrer Senneset for hennes bruk av effektivt mediespråk i formidlingen av vitenskap og fakta.

NTBs språkpris gis til en person som skriver godt i mediene – gjennom hele året. Det var Mads Yngve Storvik, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, som delte ut prisen: 

– Juryen har gjort et svært godt valg. Senneset har en sterk språklig identitet. Hun tar ingen snarveier når hun manøvrerer i språklandskapet. Kvaliteten er skyhøy, sier Storvik om prisvinneren.   

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

I juryens begrunnelse heter det: 
“Prisvinneren skriver med en sjelden intensitet og nerve. Språket er engasjerende, nakent og kraftfullt. Det er noe som står der og dirrer (…). Årets vinner er en arbeidshest som på imponerende vis skriver kommentarer ved siden av sitt virke som debattjournalist. Hun har en genuin vilje til å nå fram og er i inspirerende kampmodus.”

Senneset har blitt hyllet for kommentarene sine om temaer som vaksinasjon og koronapandemi, men hun har også blitt møtt med mye motstand.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

– Da NTB ringte, tok jeg ikke telefonen fordi det var et ukjent nummer, forteller Senneset. 

– Språk har evnen til å engasjere, samle, provosere, gi kunnskap og nyansere, til å være den kalde hånden på en het samfunnspanne, til å være en lun arm rundt det ensomme individet, men i ordets makt ligger også et potensial for frykt, avmakt, harme og alt det fører med seg. Følelsen da vi etter en SMS kom i kontakt, lar seg vanskelig beskrive – men jeg håper det inspirerer mange andre unge raringer der ute til å ta til orde for noe de brenner for, sier prisvinneren engasjert.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.