glimt

Slaget om Nord-Norge og kampen om avansement i cupen var sikret for TIL med 0-2 mot Glimt, helt til den ville snuperasjonen startet i sluttminuttene. Kampen ente 3-2 til Bodø/Glimt til ellevill jubel på Aspmyra.

6-7.000 tilsuere og noen noen hundre TIL-supportere møtte for å heie på lagene sine i en historisk kamp, det er første gang to Nord-Norske lag leder Eliteserien i fotball. Alt var duket for en spennende kamp, og denne kampen var alt annet enn kjedelig.

Glimt kontrollerte store deler av første omgang, men TIL var giftigst på kontring og Jens Hjertø-Dal sendte Tromsø i 0-1 ledelse etter 20 minutter.

Glimt fortsatte dominansen og hardkjøret mot TIL-målet men det ville seg ikke i første omgang. Og i andre omgang virket det ikke som det skulle bli bedre.

Glimt dominerte spillet men etter 70 minutter er det igjen en farlig kontring fra TIL og Vegard Erlien satte inn 0-2 for Tromsø.

TIL prøvde å dra ut kampen, men Glimt hadde det travelt. Godt hjulpet av publikummet på Aspmyra fortsatte Glimt trykket, og etter flere bytter ble trykket mot Tromsø for stort. Nino Zugelj satte inn 1-2 etter 80 minutter.

Fire minutter på overtid er det Odin Bjørtuft som sender Aspmyra til himmels med en 2-2 utligning. Men det måtte en gammel Glimt-helt til for å sette punktum for kampen.

Ulrik Saltnes setter en velplassert ball inn bak Tromsø-keeperen på overtid av overtiden og det står 3-2 til Glimt på scoringstavlen. Supporter-feltet eksploderte mens TIL-spillerne fortvilte.

Rett etter blåser dommeren av kampen og Aspmyra eksploderte i vill jubel. Dette blir nok en kamp både spillerne og supporterne på begge lag sent vil glemme.