Fusjonen mellom Vipps, BankID Norge og BankAxept godkjent

vipps

Fusjonen mellom Vipps, BankID Norge og BankAxept er nå godkjent av Konkurransetilsynet. Sammen etablerer de tre selskapene et unikt fintech-miljø, som blir Nordens største aktør innen betaling og identifisering.

I november 2017 ble planene om en fusjon mellom de tre selskapene offentliggjort, og et drøyt halvår senere har vi Konkurransetilsynets godkjenning på plass. Det betyr at arbeidet med å bygge den nye organisasjonen kan starte.

Selskapet venter fortsatt på godkjenning fra Finanstilsynet, og kan ikke gjennomføre fusjonen uten denne godkjenningen.

− Sammen danner BankID Norge, BankAxept og Vipps et selskap som skal levere markedets beste løsninger innen betaling og identifisering. Vi har store ambisjoner, høy fart og bred kompetanse, sier leder for selskapet, Rune Garborg.

Les også:  LESERINNLEGG: Mer penger til folk og mindre til sløsing med FrP

Rune Garborg toppsjef
Det nye selskapet får over 120 ansatte og blir et helnorsk selskap. Vipps-sjef Rune Garborg leder det nye selskapet. Han har ledet Vipps-satsningen helt fra lansering til selskapsetablering med over 100 norske banker på eiersiden.

Både Jan Bjerved fra BankID Norge og Øyvind Apelland fra BankAxept skal ha viktige nøkkelroller i selskapet og har sterk motivasjon for selskapets videre vekst.

− Vi går nå i gang med å bygge en svært kompetent organisasjon med høy gjennomføringskraft. Jeg gleder meg til å lede så mange flinke og engasjerte folk, sier Garborg.

Selskapet blir Nordens største aktør innen betaling og identifisering. De skal levere verdens ledende ID-løsninger og arbeide for at Norge blir det første landet uten brukernavn og passord. Med de store ambisjonene selskapet har, er det allerede tydelig at ytterligere rekruttering må til. Det nye selskapet skal levere langt bredere enn selskapene har gjort hver for seg, og nye kompetanseområder må bygges opp. Et av de sterkeste og mest spennende teknologimiljøene i Norge er nå i ferd med å ta form.

Les også:  Kryptovaluta: Hva er det?

− Vi ønsker at man skal kunne bruke mobilen til betaling i alle situasjoner og på alle steder. Gjennom fusjonen kan vi tilgjengeliggjøre smartbetaling raskere og bedre. Samtidig handler alt vi gjør om forenkling, og der ser vi enda flere muligheter nå. Vi skal utvikle enda enklere, tryggere og mer kostnadseffektive løsninger for kundene, sier Garborg.

En sterk nasjonal aktør
En viktig motivasjonsfaktor for fusjonen har vært å bygge et sterkt, norsk alternativ som er konkurransedyktig lokalt og globalt. PSD 2 er en av grunnene til at global konkurranse på betalingstjenester treffer lokalt. Samtidig er intensjonen bak direktivet å legge til rette for økt konkurranse. Derfor er direktivet en viktig faktor for gode rammevilkår i markedet, og vil sikre god regulering også fremover.

Les også:  Kryptovaluta: Hva er det?

− Premisset for fusjonen er åpenhet og samarbeid, noe som er helt avgjørende for at det nye selskapet skal lykkes i markedet, sier Rune Garborg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.