Norwegian er tilbake i Danmark og ansetter 200

norwegian

På grunn av økt etterspørsel etter flyreiser gjenåpner Norwegian basen i Danmark og ansetter 200 medarbeidere.

Klokken 06.00 i dag tidlig lettet DY3670 fra Københavns Lufthavn til Malaga i Spania som det første – og nesten utsolgte – Norwegian-fly med dansk besetning siden april i fjor. Det markerer den offisielle åpningen av Norwegians base i København. I takt med økt etterspørsel vil det i løpet av sommeren være ca. 200 piloter og kabinansatte tilknyttet basen i Danmark. 

Med økende vaksinasjon, lettelser i reiserestriksjoner og stadig flere som kan benytte seg av EUs sertifikat-løsning er det dags for at flere kan reise, og etterspørselen etter flyreiser øker fra dag til dag.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

– Vi er godt i gang med å bygge opp igjen basen i København, som blir en stor arbeidsplass. Etter en turbulent periode har Norwegian i dag en forenklet organisasjonsstruktur og en robust økonomi. Nå skal vi levere gode kundeopplevelser til lave priser i Danmark og til resten av Europa, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Fra Danmark flyr Norwegian i sommer til 29 destinasjoner i Europa, og har samtidig økt tilbudet på enkelte innenriksruter. De 200 nye stillingene som opprettes i København vil besettes av tidligere ansatte som mistet jobben som en konsekvens av pandemien. Basen er operativ fra i dag, den 28. juni.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

– Det er utrolig hyggelig å kunne ønske 200 kjente og kjære kolleger velkommen tilbake til basen i København. Disse kjenner selskapet og kundene våre svært godt, og jeg vet at de gleder seg til å komme opp i luften og til å møte passasjerene igjen, sier Geir Karlsen. 

Pandemien har utløst en krise uten sidestykke for Norwegian og flyindustrien generelt. Etter et halvår med krevende  rekonstruksjonsprosesser i både Irland og Norge,  kunne  Norwegian  26. mai  slå fast at prosessene er fullført og at resultatet er vellykket

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.