Tyver stjeler griller og møbler fra hager

if

Forsikringsselskapet If ber folk følge litt ekstra med utenfor hjemmet nå i sommermånedene. Selv blomster, planter og hagegnomer får ikke stå i fred for tyveri i norske hager.

– Nå er det høysesong for saker og ting som blir rappet fra hageområder, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Tyvene spenner fra mobile vinningskriminelle fra utlandet til ungdommer som finner på sprell hjem fra fest på natten.

Les også:  Hvordan velge riktig ladekabel for Nissan Leaf

– På sommeren er det alt fra bålpanner og hagemøbler til griller og robotgressklippere som blir stjålet. Belegningsstein som ligger klar til å bli lagt ut og nyplantede hekker er faktisk også utsatt, sier han.

Clementz kjenner til at ferdigplen har blitt rullet opp igjen i nattens mulm og mørke og fraktet bort. Til og med et tungt fuglebad er blitt båret av gårde.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

– For en del år siden ble jeg selv vitne til at frekke tyver bare rygget inn i et gårdsrom og tok med seg dyre skiferheller. De stakk raskt fra stedet, sier han.

Tyveri av løse gjenstander fra utearealet til privatboliger er dekket på innboforsikringen. Tyveri av planter som står i bakken og slikt som fastmonterte hagegnomer er dekket for tyveri på husforsikringen.

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

– Det er greit å være klar over at det er egenandel og maksbeløp på erstatningen. Dette kan variere fra forsikringsselskap til forsikringsselskap, sier Sigmund Clementz i If.

Løse gjenstander bør låses inn om kvelden, i den grad det er praktisk mulig. Elsparkesykler og sykler er det vanligste som blir stjålet fra eget uteareal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.