Tid for hummerfiske – Og godt nytt for framtiden

kreps

Nye regler har gitt ønsket effekt og legger til rette for god fiskelykke og fantastiske smaksopplevelser i høst. Feir årets etterlengtede premiere med en delikat supé på TanumStrand, og delta på en uforglemmelig safari på jakt etter havets kardinal.

For å gi en synkende hummerbestand muligheten til å ta seg opp igjen innførte den svenske Havs- och vattenmyndigheten nye regler for hummerfisket i 2017. Reglene omfattet blant annet forkortet fangstperiode, heving av minstemål og reduksjon i antall tillatte hummerteiner. Yrkesfisker Ingemar Granqvist ser nå effekten av disse tiltakene.

– I fjor merket vi en oppgang. Det er positivt, sier han og ser fram til at startskuddet for årets hummerfiske skal gå mandag 23. september, klokken 7.00.

Les også:  Nye statsråder i Nærings- og fiskeridepartementet

Det forventes at både båhusleninger, yrkesfiskere og fritidsfiskere vil gå mann av huse for å bli med på et av årets store høydepunkter. For Ingemar Granqvist markerer det også startskuddet for sesongens hummersafarier, hvor han ønsker TanumStrands gjester velkommen til et magisk eventyr på båten sin, M/S Mira. Om bord får de besøkende et unikt innblikk i alle sider av fangstjobben.

– Det er ikke lett å fange hummer. Det innebærer mye arbeid, både før og etter. Jeg ønsker å gi andre en opplevelse av hvordan det fungerer. En uforglemmelig opplevelse.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Manges favoritt
Etterpå kan man nyte et ettertraktet hummermåltid som lønn for strevet. Hvordan hummeren skal tilberedes er naturligvis en smakssak, men Ingemar Granqvist er klar i sitt valg:

– Jeg synes hummeren skal nytes naturell. Jeg koker den i saltet vann og spiser den lunkne slik den er. Det er da hummeren smaker best.

– Et annet tips er å gratinere den og helle smør over. Det er mange amerikaneres favoritt.

Havets fremste delikatesse er manges favoritt. Det samme gjelder den tradisjonsrike folkefesten tilknyttet fiskepremieren. Og Ingemar Granqvist tror at de nye reglene vil sikre at det forblir sånn.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

– Det får vi virkelig håpe. Dette er en kjær tradisjon, sier han og har siktet stilt inn på eventyret som alltid starter den første mandagen etter 20. september.

TanumStrand er et av Bohusläns største hotell- og konferanseanlegg med 165 rom, 97 hytter og egen gjestehavn. Hotellet kan ta i mot opptil 1000 gjester for overnatting, middag, möter og aktiviteter.

Med en fantastisk beliggenhet helt nede ved Skagerraks strandkant står havet og skjærgårdsopplevelser i fokus. TanumStrand har åpent hele året, og ligger kun en 2 timers biltur fra Oslo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.