Hvordan tipper du på sport?

Annonse:

Spill på sport kan være en morsom og spennende måte å legge til litt ekstra spenning til favorittspillene dine. Men hvis du er ny på tipping, kan det også være litt forvirrende. I dette blogginnlegget vil vi lede deg gjennom det grunnleggende om spill på sport og lære deg hvordan du kan lage smarte spill som har en god sjanse til å vinne.

Vi vil også diskutere de forskjellige oddstypene som Oddsnet.com og andre tilbyr, og forklare hvordan de fungerer. Så om du bare er ute etter å ha det gøy eller vil begynne å tjene seriøst ved å satse på sport, les videre for all informasjonen du trenger!

Slik tipper du på sport

Det første du trenger å vite om spill på sport er hvordan du plasserer et spill. Når du satser online, vil denne prosessen variere avhengig av nettstedet du bruker, men de fleste nettsteder vil ha en lignende layout. Generelt er det tre trinn:

– Velg din sport og spill

– Velg innsatstype

– Skriv inn innsatsbeløpet ditt

Les også:  Metaverse gambling: Fremtiden for virtuell gambling i 2024

I de fleste tilfeller vil du også kunne velge oddsformatet du foretrekker. De to vanligste formatene er amerikanske odds og desimalodds. Vi vil forklare mer om disse senere, men foreløpig bare vær oppmerksom på at de fungerer annerledes og kan påvirke potensiell fortjeneste.

Når du har lagt inn all informasjonen din, klikker du bare «plasser innsats» og du er i gang!

Typer sportsspill

Det finnes en rekke forskjellige spilltyper du kan bruke når du tipper på sport. De vanligste er listet opp nedenfor:

– Moneyline innsats – Dette er den enkleste typen innsats, hvor du bare gambler på hvem som vinner spillet.

– Point spread bet – Dette er en mer kompleks type innsats som innebærer å forutsi hvor mange poeng det ene laget vil slå det andre med.

– Totals bet – Med denne typen innsats tipper du om den totale poengsummen i spillet vil være over eller under et visst tall.

– Proposition (prop) innsats – Et prop bet er en innsats på noe spesifikt som ikke er relatert til det endelige resultatet av spillet. For eksempel å satse på hvilken spiller som scorer første touchdown eller hva sluttresultatet blir.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

– Parlay bet – Dette er en type akkumulator innsats hvor du kombinerer to eller flere innsatser til en større innsats. Hvis alle valgene dine vinner, vil du motta en mye større utbetaling enn om du hadde plassert hvert spill separat.

Oddsformater

Som vi nevnte tidligere, er det to hovedtyper av oddsformater: Amerikansk og desimal. Amerikanske odds er mest vanlig i USA, mens desimalodds er mer populært i Europa og andre deler av verden. De to formatene fungerer forskjellig, så det er viktig å forstå hvordan de fungerer før du begynner å tippe.

Amerikansk odds

I amerikanske odds er innsatslinjer uttrykt som et positivt eller negativt tall etterfulgt av 100. Dette er beløpet du må satse for å vinne $100 (eller noen ganger $1000). For å beregne hvor mye fortjeneste du vil motta hvis innsatsen din vinner, multipliserer du dette tallet med innsatsinnsatsen din og legger den tilbake til det opprinnelige innsatsbeløpet ditt. For eksempel:

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

– Hvis innsatslinjen var +200, så for hver dollar som satses på at laget/spilleren vinner, kunne vi forvente å tjene to dollar i fortjeneste (hvis de vant), så totalavkastningen vår ville være tre dollar ($200 x $100 = $300)

Hvis innsatslinjen var -2000, så for hver dollar som satses på at laget/spilleren taper, kunne vi forvente å tape tjue dollar (hvis de tapte), så totalavkastningen vår ville være negativ nitten dollar ($2000 x -$100 = -$1900)

Desimalodds

I desimalodds er innsatslinjer uttrykt som et tall etterfulgt av et desimaltegn og deretter et annet tall. Dette er beløpet du vil vinne hvis du satte en innsats på $100 (eller noen ganger 1000). For å beregne fortjenesten din, multipliser bare dette tallet med innsatsen din. For eksempel:

– Hvis innsatslinjen var 0,50, så for hver dollar som satses på at laget/spilleren vinner, kunne vi forvente å tjene femti cent i fortjeneste (hvis de vant), så totalavkastningen vår ville være én dollar ($50 x $100 = $500)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.