Medietilsynet fordeler fire millioner til medieforskning

intervju

Medietilsynet fordeler vel fire millioner kroner til forskning på dataspill, kritisk medieforståelse og kunstig intelligens. – Midlene går til mange spennende forskningsprosjekter som kan gi oss verdifull innsikt i aktuelle medierelaterte temaer, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

4 140 000 kroner er i år fordelt på 12 forskningsprosjekter og seks masteroppgaver. Medietilsynet mottok totalt 42 søknader.

250 000 av årets forskningsmidler er øremerket forskning på dataspill gjennom «Regjeringens handlingsplan mot spilleproblemer 2019-2021». I årets fordeling ble også forskning på dataspill prioritert utover de øremerkede midlene.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

De to prosjektene «Ung, mann og gamer – en undersøkelse av dataspill, identitet og maskulinitet» i regi av forsker Synnøve Lindtner og «Hvilke egenskaper ved et dataspill kan bidra til avhengighet?» i regi av Ole Christoffer Haga fikk henholdsvis cirka 490 000 og 190 000 kroner i støtte i årets fordeling.

Det er rådet for anvendt medieforskning (RAM) som vurderer søknadene og innstiller til Medietilsynet, som tar avgjørelser om tildelinger og avslag.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– For å få støtte, må temaene være medierelatert. Prosjekter med aktuelle temaer og tilnærming prioriteres. Forskere, journalister, mastergradsstudenter og andre som har gode ideer til forskningsprosjekter kan søke støtte, sier Velsand.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.