pixabay

LESERINNLEGG: Dagens venstreside må ta ansvar for statsløse nasjoner

Den katalanske suverenitetsprosessen har gitt opphav til debatten om det nasjonale spørsmålet og den demokratiske gjennomgangen av grenser blant venstresiden. Av: Josep Ferrer, venstreavtalen for den katalanske republikken, Guillem Fuster, frie mennesker,... Les mer »
Antoni Gaudí

LESERINNLEGG: Det katalanske språket og arkitekten Antoni Gaudí

Tusenvis av turister som besøker The Temple of the Sagrada Família hvert år i Barcelona, vet ikke at Antoni Gaudí, dets arkitekt, ble arrestert for å snakke i katalansk. Av: Maria M.... Les mer »
ferie spania

Norske turister endelig tilbake i Spania

Ser man på statistikken for mai, som er de siste oppdaterte dataene for Spania, så var det langt mellom norske turister fra januar til mai 2021. Men tilbakemeldingen fra bedrifter i de... Les mer »
fotball kunstgress

Kasper Junker forlot Glimt-troppen i protest

Fjorårets toppscorer Kasper Junker ønsker å spille i en annen klubb, men Bodø/Glimt sier det er uaktuelt å selge ham nå. Kasper Junker reiste fra hotellet i protest der Bodø/Glimt holder leir... Les mer »
Jordi Oriola Folch

Stort oppmøte på uavhengighetssamling i Nord-Catalonia

Søndag 29. februar ble det holdt en stor samling i den katalanske byen Perpignan i Frankrike, der ca. 200 000 katalanere ble gjenforent med Puigdemont, Comín og Ponsatí, de katalanske medlemmene av... Les mer »
lufthavn ferie

Jobber på spreng med å få nordmenn hjem

Tryg Forsikring har stor pågang fra kunder som ønsker hjelp etter at Utenriksdepartementet frarådet alle reiser til utlandet lørdag morgen. – Vi jobber for å hjelpe alle, men må prioritere dem som... Les mer »
jernbane

VIDEO: Spanske tog skal spare strøm med norsk teknologi

Spania har valgt å ta i bruk strømsparingsteknologi fra Bane NOR for sine tog. Dette kan potensielt kutte 30 prosent av energiforbruket til togene. Hvis alle europeiske land følger etter, kan det... Les mer »
team arbeidsplass

LESERINNLEGG: Europeisk arbeidskultur – hva kan vi lære av naboene våre?

På arbeidsplasser over hele Europa har man svært forskjellige holdninger og tilnærminger til måter å arbeide på – fra firedagers uke til forbud mot jobbrelatert e-post i visse perioder. Hvordan kan vi... Les mer »
ticket.

Her er høstens uventede reiseraketter

Høsten er en intensiv reiseperiode. Uansett om det er en forlengning av sommeren med en sol- og badereise sørover eller en weekendreise til en europeisk storby, så fristes mange av en reise... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nesvik diskuterte brexit med sin spanske kollega

Brexit var hovedtema da fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik i dag møtte sin spanske kollega landbruks-, fiskeri- og matminister, Luis Planas Puchades, i Vigo i Spania. Målet med møtet med den... Les mer »