london

Topp 10: Hit reiser nordmenn på vinterferie i år

Nytt år og nye reisemuligheter, og om noen få uker er det vinterferie. Den benytter mange til å boltre seg i snøen i vakre vinterlandskap her hjemme, men mange reiser også utenlands.... Les mer »
iphone sommer

Singel på ferie: Slik sikrer du deg årets sommerflørt

Er du singel? Da er sommeren din beste venn. Bedre tid på året finnes det nemlig ikke for en liten flørt! Men skal du krysse landegrenser og møte en Crush i det virkelige liv,... Les mer »
apple

LESERINNLEGG: Spania saboterer Pegasus-etterforskning

Det er bekymring i EU for at noen stater spionerer på mobiltelefoner med programvaren Pegasus, som gjør det mulig å avlytte skriftlig og muntlig kommunikasjon, men som også gir tilgang til alt... Les mer »
catalonia

LESERINNLEGG: EU-domstolen åpner for å definere katalanere for truet nasjonal minoritet

Da den katalanske uavhengighetsbevegelsen, etter forgjeves å ha forsøkt å komme til enighet med den spanske staten om en folkeavstemning om selvbestemmelse, organiserte en ensidig folkeavstemning i 2017, var den spanske regjeringen... Les mer »
catalonia

Catalonia provosert av Spania og Frankrike

President Sánchez hadde kalt til et toppmøte mellom Spania og Frankrike i Barcelona 19. januar. Han valgte den katalanske hovedstaden for å vise verden at «den katalanske uavhengighetsprosessen er avsluttet». Av: Jordi... Les mer »
glimt

VIDEO: Glimt signerte taltent-spiller fra Ajax

Bodø/Glimt signerte tirsdag ettermiddag danske Jeppe Kjær fra den nederlandske storklubben Ajax. Han har fullført den medisinske sjekken og er nå med spillergruppen på treningsopphold i Spania. Han har signert en kontrakt... Les mer »
laks

Vellykket millionsatsing på norsk laks

I fjor satset Sjømatrådet og laksenæringen store beløp på laksekampanjer i Sør-Europa. Kampanjene leverte langt over mål. 120 millioner kroner er totalsummen for fjorårets laksekampanjer. Beløpet ble fordelt på en rekke land... Les mer »
pixabay

LESERINNLEGG: Dagens venstreside må ta ansvar for statsløse nasjoner

Den katalanske suverenitetsprosessen har gitt opphav til debatten om det nasjonale spørsmålet og den demokratiske gjennomgangen av grenser blant venstresiden. Av: Josep Ferrer, venstreavtalen for den katalanske republikken, Guillem Fuster, frie mennesker,... Les mer »
Antoni Gaudí

LESERINNLEGG: Det katalanske språket og arkitekten Antoni Gaudí

Tusenvis av turister som besøker The Temple of the Sagrada Família hvert år i Barcelona, vet ikke at Antoni Gaudí, dets arkitekt, ble arrestert for å snakke i katalansk. Av: Maria M.... Les mer »
ferie spania

Norske turister endelig tilbake i Spania

Ser man på statistikken for mai, som er de siste oppdaterte dataene for Spania, så var det langt mellom norske turister fra januar til mai 2021. Men tilbakemeldingen fra bedrifter i de... Les mer »