catalonia

Catalonia provosert av Spania og Frankrike

President Sánchez hadde kalt til et toppmøte mellom Spania og Frankrike i Barcelona 19. januar. Han valgte den katalanske hovedstaden for å vise verden at «den katalanske uavhengighetsprosessen er avsluttet». Av: Jordi... Les mer »
glimt

VIDEO: Glimt signerte taltent-spiller fra Ajax

Bodø/Glimt signerte tirsdag ettermiddag danske Jeppe Kjær fra den nederlandske storklubben Ajax. Han har fullført den medisinske sjekken og er nå med spillergruppen på treningsopphold i Spania. Han har signert en kontrakt... Les mer »
laks

Vellykket millionsatsing på norsk laks

I fjor satset Sjømatrådet og laksenæringen store beløp på laksekampanjer i Sør-Europa. Kampanjene leverte langt over mål. 120 millioner kroner er totalsummen for fjorårets laksekampanjer. Beløpet ble fordelt på en rekke land... Les mer »
pixabay

LESERINNLEGG: Dagens venstreside må ta ansvar for statsløse nasjoner

Den katalanske suverenitetsprosessen har gitt opphav til debatten om det nasjonale spørsmålet og den demokratiske gjennomgangen av grenser blant venstresiden. Av: Josep Ferrer, venstreavtalen for den katalanske republikken, Guillem Fuster, frie mennesker,... Les mer »
Antoni Gaudí

LESERINNLEGG: Det katalanske språket og arkitekten Antoni Gaudí

Tusenvis av turister som besøker The Temple of the Sagrada Família hvert år i Barcelona, vet ikke at Antoni Gaudí, dets arkitekt, ble arrestert for å snakke i katalansk. Av: Maria M.... Les mer »
ferie spania

Norske turister endelig tilbake i Spania

Ser man på statistikken for mai, som er de siste oppdaterte dataene for Spania, så var det langt mellom norske turister fra januar til mai 2021. Men tilbakemeldingen fra bedrifter i de... Les mer »
fotball kunstgress

Kasper Junker forlot Glimt-troppen i protest

Fjorårets toppscorer Kasper Junker ønsker å spille i en annen klubb, men Bodø/Glimt sier det er uaktuelt å selge ham nå. Kasper Junker reiste fra hotellet i protest der Bodø/Glimt holder leir... Les mer »
Jordi Oriola Folch

Stort oppmøte på uavhengighetssamling i Nord-Catalonia

Søndag 29. februar ble det holdt en stor samling i den katalanske byen Perpignan i Frankrike, der ca. 200 000 katalanere ble gjenforent med Puigdemont, Comín og Ponsatí, de katalanske medlemmene av... Les mer »
lufthavn ferie

Jobber på spreng med å få nordmenn hjem

Tryg Forsikring har stor pågang fra kunder som ønsker hjelp etter at Utenriksdepartementet frarådet alle reiser til utlandet lørdag morgen. – Vi jobber for å hjelpe alle, men må prioritere dem som... Les mer »
jernbane

VIDEO: Spanske tog skal spare strøm med norsk teknologi

Spania har valgt å ta i bruk strømsparingsteknologi fra Bane NOR for sine tog. Dette kan potensielt kutte 30 prosent av energiforbruket til togene. Hvis alle europeiske land følger etter, kan det... Les mer »