Catalonia provosert av Spania og Frankrike

catalonia

President Sánchez hadde kalt til et toppmøte mellom Spania og Frankrike i Barcelona 19. januar. Han valgte den katalanske hovedstaden for å vise verden at «den katalanske uavhengighetsprosessen er avsluttet».

Av: Jordi Oriola Folch.

Men den katalanske uavhengighetsbevegelsen har benektet det med en massiv konsentrasjon samtidig med toppmøtet, til tross for at det var en veldig kald morgen på en ukedag torsdag.

Sánchez og Macron møttes i det majestetiske palasset som er hovedkvarteret til Catalonias nasjonale kunstmuseum. Men de måtte holde det politiske toppmøtet omgitt av en stor politiinnretning og skjult, mens en konsentrasjon på 30 000 demonstranter ble holdt foran palasset. Til tross for den beskyttende avstanden, kunne de sikkert høre den øredøvende massive fløyten fra demonstrantene.

Les også:  Rødt Nordland: – EØS-rapport gir grunn til bekymring

Senere dro demonstrantene for å protestere foran det franske konsulatet. Og på ettermiddagen ble ikke Sánchez og Macron kvitt dagens anomali da de ønsket å besøke Picasso-museet (dedikert til maleren Pablo Picasso). I sentrum av Barcelona blokkerte hundrevis av politi den frie bevegelsen av fotgjengere, med gjerder, og politiet angrep også demonstranter, men likevel måtte Sánchez, Macron og deres livvakter lytte til uavhengige rop om misbilligelse mens de snikende, de gikk opp til sine offisielle biler.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

Mr. Sánchez, ikke prøv å delegitimere protesten ved å si at den har mislyktes. Be om de spektakulære bildene tatt av politihelikopteret som fløy over konsentrasjonen og legg merke til tilbakeslaget som et verdig, organisert og mobilisert folk har påført den. På en hverdagsmorgen har en konsentrasjon på titusenvis av demonstranter ødelagt hans forsøk på å gå, som en Cæsar, gjennom en underkuet katalansk koloni.

Siden stansen på grunn av pandemien er det den fjerde massedemonstrasjonen av den katalanske uavhengighetsbevegelsen de siste fem månedene (11. september, 1. oktober, 6. desember og 19. januar, en styrkedemonstrasjon fra en bevegelse som alltid har vist seg som en demokratisk bevegelse, ikke-voldelig, men kraftfull og massiv). Og siden roten til det politiske problemet ikke er løst (Catalonia ønsker å utøve sin politiske suverenitet), forblir viljen til uavhengighet intakt og vi har nok en gang vist at vi ikke kommer til å stoppe før vi oppnår det.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.