Norske turister endelig tilbake i Spania

ferie spania

Ser man på statistikken for mai, som er de siste oppdaterte dataene for Spania, så var det langt mellom norske turister fra januar til mai 2021. Men tilbakemeldingen fra bedrifter i de typiske norske turistområdene på fastlands Spania er at det nå i juli er langt flere nordmenn her en tidligere i år.

Hovedvekten av nordmenn som har ankommet Spania nå i juli er de som eier bolig i Spania, eller deres nærmeste familie som låner boligen. 27 000 nordmenn eier bolig i Spania, i følge tall fra skatteetaten. 

Grunnen til økningen er nok det at mange er vaksinert og føler seg mer trygg på å reise. Og de fleste ser også at smittesituasjonen i Spania i all hovedsak er smitte mellom unge, som turist er man veldig lite utsatt. Det er også fortsatt en rekke tiltak på plass for å forhindre smitte, som begrenset antall personer per bord og avstand mellom bordene på restauranter. Alle ansatte benytter også munnbind, noe som skaper ekstra trygghet for gjestene.

Les også:  Nye tall: Stadig flere dropper tradisjonell TV

Spania hadde 1,4 millioner turister i mai. Tyskland var største gruppen med 24,8% av alle tilreisende, tett fulgt av Frankrike. Kun 42 000 turister ankom fra Norden, og ser vi på flyplass statistikken så kom 2143 av disse fra Norge, et tall som er ganske likt mai 2020. Dette er selvsagt langt bak mai 2019, da ankom 219 497 nordmenn Spanske flyplasser. 

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

De to mest populære flyplassene for nordmenn på fastlands Spania er Alicante og Malaga. Trafikknedgangen er betydelig for begge men Malaga har hentet seg noe mer inn en Alicante, med en nedgang i mai 2021 på 80% mot 2019, Alicante hadde en nedgang på 84%. Om juli 2020 kan gi en indikasjon på antall tilreisende for juli 2021 så vil ca 20 000 nordmenn legge turen til Spania. Dette er langt bak de 393 000 nordmennene som ferierte i Spania i juli 2019.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Når vi ser mot høsten 2021 så har mange av de som tilbringer vinteren i Spania allerede meldt sin ankomst. Og i Albir som er svært populær blant norske pensjonister har det allerede begynt å fylles opp med bookinger utover høsten og vinteren. Vi er nok ikke langt unna at Spania er tilbake som nordmenns favoritt destinasjon.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.