Toyota er Bodøs mest populære bilmerke i første halvår

nordvik

Ingen andre bilmerker har solgt flere personbiler i Bodø så langt i år enn Toyota. Også nasjonalt er Toyota størst. Ferske tall for bilsalget i årets første halvår fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), viser at Toyota har kjørt forbi alle sine konkurrenter i antallet nyregistrerte biler.

Med 195 nye personbiler, oppnår Toyota en markedsandel på 18,3 prosent i Bodø, foran Tesla og Volvo med en markedsandel på henholdsvis 9 prosent og 8,5 prosent. Også nasjonalt er Toyota størst med 9580 solgte biler og en markedsandel på 11,4 prosent. 

– Takket være våre dyktige medarbeidere har vi lagt bak oss et fantastisk halvår der mange nye Toyota-eiere kan glede seg over ny bil i sommer. Vi setter stor pris på at kundene velger å handle lokalt, og kunne ikke gått inn i ferien med et bedre resultat, sier Ingvild Rasmussen fra Nordvik i Bodø.

Les også:  – Dropp Nord-Norgebanen

Som eneste bilmerke i Bodø har Toyota fire ulike modeller på topp 25-listen for første halvår. Bredden av populære modeller og fremragende kundebehandling er hemmeligheten bak Toyotas suksess, ifølge Rasmussen:

– Vår mest populære bilmodell er Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, som er blitt svært godt mottatt av det norske folk med lang elektrisk rekkevidde og suverene kjøreegenskaper. Toyota har i alle år vært opptatt av en bred portefølje av modeller som møter de forskjellige behovene til norske bilkjøpere. I tillegg viser kundeundersøkelser slik som den prestisjetunge AutoIndex at vi har svært fornøyde og lojale kunder.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

Nasjonalt er det spesielt innen varebil at Toyotas salgsstatisstikk overrasker resten av bransjen med 3810 biler i første halvår. Vi må tilbake i Toyota Hiace-æraen på 1990- og tidlig 2000-tallet for å finne forrige halvår da Toyota toppet listen over flest nyregistrerte varebiler.

– Vi har nå et komplett utvalg av varebiler, og resultatene kommer fra en forsterket satsing på varebiler både på importør og forhandlere, sier varebilsjef Hans Petter Bakken i Toyota Norge.

Også i Bodø ligger Toyota på topp med en markedsandel på 32 prosent, foran Volkswagen og Ford med en markedsandel på henholdsvis 23,7 prosent og 9,9 prosent.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

Mest solgt av Toyotas varebiler er Toyota Proace, inkludert en elektrisk utgave som er Norges mest kjøpte elektriske varebil hittil i år:

– Det er svært gledelig at den kompakte varebilen Proace City utfordrer lederen i klassen etter kun ett år på markedet, og til høsten kommer den i tillegg i en elektrisk utgave. Modellene Hilux og Land Cruiser er også de mest populære modellene nasjonalt i sine klasser, sier Bakken. 

Lokalt har Toyota en markedsandel for varebil på 32,6 prosent, en økning på 65,5 prosent fra samme periode i fjor og 4 modeller blant de 10 mest registrerte i Bodø hittil i år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.