nfk

Rødt Nordland: – EØS-rapport gir grunn til bekymring

Utredningen  «NOU 2024:7 Norge og EØS: Utviklinger og erfaringer»  gir grunn til å reise kritiske spørsmål om avtalens innvirkning på norsk suverenitet og politisk handlingsrom, mener fylkestingsrepresentant for Rødt i Nordland Synne... Les mer »
nfk

Rødt: Fylkesrådet bidrar til å overkjøre miljøhensyn i Nordland

– Det må bli slutt på at akvakulturtillatelser gis uten forsvarlig saksbehandling, sier fylkestingsrepresentant Elisabeth Anethe Olsen. Olsen tok opp temaet i en interpellasjon under fylkestingssamlingen i Svolvær 16, april. – Det har... Les mer »
nfk

Rødt kritisk til ferjeanbudet Dønna – Herøy

Gruppeleder for Rødti i fylkestinget, Synne Høyforslett Bjørbæk, er svært kritisk til at fylkesrådet ikke har tatt hensyn til innbyggeroppropet i det nye anbudet for fergestrekningen Dønna – Herøy. Høyforslett Bjørrbæk tok... Les mer »
nfk

Rødt vil gi hybelboere i Nordland støtte til hjemreise i helgene

Som eneste parti på fylkestinget foreslår Rødt å sette av midler til støtte for hjemreiser for elever som bor på hybel. Rødt setter av èn million kroner i 2024 til formålet og... Les mer »
Foto: Høyre/Erik Norrud

Brakvalg for Høyre i Bodø: Her er tallene

Meningsmålingene har sett bra ut for de blå partiene mens Arbeiderpartiet og Senterpartiet har slitt med frustrasjon fra velgerne om privatøkonomi, i tillegg har nok en rekke skandaler preget valgkampen. I Bodø... Les mer »
Hans Anton Kristiansen

Barnevern-skandale i Fauske: – Tilliten til barnevernet er borte

Kritikken mot barnevernet hagler også i Fauske, flere påstår at det som skjer mot barn og familier er lovbrudd og saken omtales i lokalt media, nå konstaterer en lokal barnevern-kritiker at tilliten... Les mer »
valg

Disse fem partiene stiller til valg i Sørfold

Fem partier i Sørfold har nå sendt inn sine listeforslag til årets kommunevalg. Disse ligger til offentlig ettersyn, opplyser Sørfold kommune. Disse fem partiene stiller liste til valget: Sørfold Høyre Sørfold Arbeiderparti... Les mer »
kø

18 partier stiller liste i Nordland

Ved fristens utløp 31. mars var det kommet inn listeforslag fra til sammen 18 partier til fylkestingsvalget i Nordland 10.-11. september i år. De 18 partiene er i alfabetisk rekkefølge: Alliansen –... Les mer »
bodø kommune

Bodø kommune har vedtatt budsjettet for 2023

Bystyret har i møte 8. desember vedtatt budsjett for 2023 og økonomiplan 2023 – 2026, opplyser kommunen. Det var budsjettforslaget til samarbeidspartiene Ap, Sp, SV, MDG og KrF som ble vedtatt. I tillegg... Les mer »
protest opprør

LESERINNLEGG: Skal man ignorere politisk vold i et demokrati?

Åpent brev til Kontroll- og konstitusjonskomiteen, Valgdirektoratet, Partiet Rødt og deler av media. Av: Reinert Skadsem, medlem og aktiv politiker i Demokratene. Jeg skriver dette brev nå i god tid foran neste... Les mer »