LESERINNLEGG: Skal man ignorere politisk vold i et demokrati?

protest opprør

Åpent brev til Kontroll- og konstitusjonskomiteen, Valgdirektoratet, Partiet Rødt og deler av media.

Av: Reinert Skadsem, medlem og aktiv politiker i Demokratene.

Jeg skriver dette brev nå i god tid foran neste års kommune og fylkesvalg. Jeg tar som utgangspunkt i at for å kunne delta i demokratisk må man følge visse spilleregler. En av disse reglene må være at man ikke kan motarbeide og undergrave demokratiet samtidig som man får delta i det. Man må velge.

Sofia Rana er et meget fremtredende medlem i partiet Rødt. Hun har ved flere anledninger reklamert for og hyllet den antidemokratiske voldelige organisasjonen Antifa (For de som vil vite mer om denne terrororganisasjonen anbefales boken: «Unmasked: Inside Antifa’s Radical Plan to Destroy Democracy» av Andy Ngo som ble sykehusliggende etter rettet overfall av Antifa mens han drev med gatejournalistikk) som bruker vold mot alle de anser som sine meningsmotstandere til enhver tid.

Hennes retorikk kan heller ikke tolkes uten vrangvilje som noe annet enn oppfordring til vold. Her må det også legges til at dette bør ses i betraktning ved at Rødts Eivor Evenrud trakk seg og meldte seg ut partiet etter det som omtales: «En del krefter i partiet tviholder på «arven etter Lenin», og er fortsatt et erklært kommunistisk parti med alt hva det innebærer av uforsonlig klassekamp osv.» Sofia Rana er med blant disse kreftene i Rødt.
Eksempler til mine påstander om Rana ligger på egne ark.

Les også:  Krimekspert Olav Rønneberg til "Åsted Norge"

Jeg har skrevet og purret til Rødt via e-post der jeg har tatt opp Sofia Rana’s antidemokratiske aktivitet uten at de engang har villet svare meg. At de velger å ikke svare kan ikke tolkes som noe annet enn at de syns at det er helt ok at man oppfordrer til vold mot sine meningsmotstandere deriblant politiske konkurrenter. En holdning til demokrati som var helt normal på 1930 tallet spesielt hos tyske nasjonalsosialister som hadde sin egen militante forgrening til å gå til angrep på meningsmotstandere da de ikke klarte å kjempe mot dem med bedre ideer. Denne holdning til demokrati trodde jeg var uakseptabel blant politiske partier, men det ser ut som at Rødt ikke bare ignorerer slik aktivitet, men faktisk også støtter opp den type aktivitet.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

Søndag 30 oktober i år kom også Rødt-leder i Oslo, Siavash Mobasheri med hatefulle antidemokratiske uttalelser som setter ting litt i perspektiv. (Video av dette finnes):

«….la oss ikke glemme nazistene i Demokratene og nazistene i Alliansen»
«Den nordiske motstandsrørelsen, Demokratene og Alliansen har ikke livets rett
«Deres prat om ytringsfrihet er bare et skalkeskjul for å dra samfunnsdebatten mot høyre og lage en grobunn for en fascistisk politikk. Derfor skal de ikke ha rett til å ytre seg fritt i det åpne rom. Nazister skal altid bli møtt med tydelig motstand. De skal overdøves og jages fra byen vår

Her blir Demokratene uten et fnugg av belegg stemplet som nazister, dvs. dehumanisert. Uttalt at Demokratene ikke har livets rett. Skal ikke få ytre seg fritt i det åpne rom og skal overdøves og jages fra byen. Bytt ut Demokratene her med jøder eller AUF så ser man hvor uakseptabelt og farlig denne type retorikk er. Her er det oppfordring til brudd på straffeloven, politiloven, grunnloven og en god del menneskerettigheter. Alt dette skjer samtidig som Sofia Rana står bak han med reklame for antifa. Det er ikke til å unngå å sammenligne med Hitler som omtaler jøder som skadedyr med brunskjorte sjefen Ernst Röhm ved siden og massen som jubler.

Les også:  Rettssikkerhet: Man får “pretty privilege” i rettssaker

Jeg klarer ikke å fatte hvordan Rødt kan få lov til å delta i demokratiske valg når partiet ikke tar avstand fra politisk vold og i stedet støtter opp om politisk vold. Det blir en direkte bekjempelse av det demokratiet de deltar i – det norske demokratiet. Jeg vil kalle det som Rødt driver med ved å sitere Sofia Rana selv: «Sånt svineri er ikke velkomment» Jeg vil derfor be de rette myndigheter vurdere om Rødt skal kunne delta i demokratiske valg så lenge de bekjemper demokratiet. Eller mener Kontroll og konstitusjonskomiteen og Valgkomiteen at det som jeg nå har vist fram til er forenelig med å kunne være en del av den demokratiske prosessen vi har i Norge?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.