Jeanette fra Bodø håndplukket til talentprogram

pressenytt

Både Jeanette Olsen (31) fra Bodø og Anette Jørgensen (22) fra Fauske ønsker å bli knakende gode ledere. Nå har de to nordlendingene fått plass på Circle K Norges ettertraktede talentprogram. 

– Vi har stor tro på Anette, Jeanette og resten av årets talentkull. Her har vi folk som kan ta lederroller både på stasjonene våre og sentralt i selskapet i fremtiden, sier Lene Foldvik i Circle K. Hun har selv gått på talentutdanningen. I dag leder hun programmet.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram for å utvikle de aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere. Nå er et nytt kull med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen. Blant disse finner vi Jeanette Olsen fra Festvåg utenfor Bodø, som til daglig jobber på Circle K Hunstad. 

Les også:  Bodø Nu felt på fire punkter i PFU

– Jeg søkte på talentprogrammet fordi jeg ønsker å bli en knakende god leder, og kanskje en dag kunne drive min egen stasjon i nærområdet. Så langt virker utdanningen veldig spennende og lovende, sier hun.

Olsen har jobbet i Circle K siden 2016. Før den tid har hun stått i sommerkiosken på Festvåg og ferskvaredisken på Coop Mega, vært landbillettør på fergekaia, servitør på Aurora restaurant og ekstrahjelp på Thon Hotel Nordlys.

– Jeg begynte på Hunstad for å ha litt inntekter ved siden av studiene, men det var så gøy at jeg droppet ut for å jobbe fulltid her. I 2021 fikk jeg tilbud om å bli butikksjef, noe jeg selvfølgelig takket ja til, sier Olsen.

Les også:  Bodømann død i Stjørdal: En person fengslet

Anette Jørgensen startet Circle K-karrieren i hjembyen i 2016, på Circle K Fauske. I 2019 flyttet hun til Bodø og fikk heltidsjobb på Hunstad-stasjonen. 

I 2021 ble hun headhuntet til butikksjefsstilling på Circle K Olav V’s gate, og de neste to årene skal hun kombinere jobb og studier.

– Jeg synes talentprogrammet er veldig lærerikt og interessant. Muligheten til å få mer kunnskap og lære nye ting motiverer meg, sier Jørgensen.

Den videre Circle K-karrieren er helt åpen, men 22-åringen er klar på én ting:

– Jeg ønsker å bli en så god leder som mulig, fastslår hun.

Talentsjef Lene Foldvik mener både Anette Jørgensen og Jeanette Olsen har alle kvalitetene som skal til for å kunne bli gode ledere.

– For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier hun.

Les også:  Finnair åpner sommerrute fra Bodø lufthavn til Helsinki

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen. 

– Du får rett og slett alle de verktøyene du trenger for å lykkes som leder. Derfor er programmet vårt svært populært blant stasjonsmedarbeiderne, og vi mottar mange og veldig gode søknader hvert år. Selv om programmet har pågått i 18 år, jobber fremdeles et flertall av dem som har fullført programmet i selskapet vårt, forteller Foldvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.