Jeanette fra Bodø håndplukket til talentprogram

pressenytt

Både Jeanette Olsen (31) fra Bodø og Anette Jørgensen (22) fra Fauske ønsker å bli knakende gode ledere. Nå har de to nordlendingene fått plass på Circle K Norges ettertraktede talentprogram. 

– Vi har stor tro på Anette, Jeanette og resten av årets talentkull. Her har vi folk som kan ta lederroller både på stasjonene våre og sentralt i selskapet i fremtiden, sier Lene Foldvik i Circle K. Hun har selv gått på talentutdanningen. I dag leder hun programmet.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram for å utvikle de aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere. Nå er et nytt kull med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen. Blant disse finner vi Jeanette Olsen fra Festvåg utenfor Bodø, som til daglig jobber på Circle K Hunstad. 

Les også:  Deler ut 23,5 millioner kroner til kundene i Bodø

– Jeg søkte på talentprogrammet fordi jeg ønsker å bli en knakende god leder, og kanskje en dag kunne drive min egen stasjon i nærområdet. Så langt virker utdanningen veldig spennende og lovende, sier hun.

Olsen har jobbet i Circle K siden 2016. Før den tid har hun stått i sommerkiosken på Festvåg og ferskvaredisken på Coop Mega, vært landbillettør på fergekaia, servitør på Aurora restaurant og ekstrahjelp på Thon Hotel Nordlys.

– Jeg begynte på Hunstad for å ha litt inntekter ved siden av studiene, men det var så gøy at jeg droppet ut for å jobbe fulltid her. I 2021 fikk jeg tilbud om å bli butikksjef, noe jeg selvfølgelig takket ja til, sier Olsen.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Anette Jørgensen startet Circle K-karrieren i hjembyen i 2016, på Circle K Fauske. I 2019 flyttet hun til Bodø og fikk heltidsjobb på Hunstad-stasjonen. 

I 2021 ble hun headhuntet til butikksjefsstilling på Circle K Olav V’s gate, og de neste to årene skal hun kombinere jobb og studier.

– Jeg synes talentprogrammet er veldig lærerikt og interessant. Muligheten til å få mer kunnskap og lære nye ting motiverer meg, sier Jørgensen.

Den videre Circle K-karrieren er helt åpen, men 22-åringen er klar på én ting:

– Jeg ønsker å bli en så god leder som mulig, fastslår hun.

Talentsjef Lene Foldvik mener både Anette Jørgensen og Jeanette Olsen har alle kvalitetene som skal til for å kunne bli gode ledere.

– For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier hun.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen. 

– Du får rett og slett alle de verktøyene du trenger for å lykkes som leder. Derfor er programmet vårt svært populært blant stasjonsmedarbeiderne, og vi mottar mange og veldig gode søknader hvert år. Selv om programmet har pågått i 18 år, jobber fremdeles et flertall av dem som har fullført programmet i selskapet vårt, forteller Foldvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.