Streikefare i NRK

lo stat

Lønnsoppgjøret i NRK har brutt sammen. Nå venter mekling og streikefare. Fredag møttes LO Stat og Spekter for å prøve å løse de fastlåste forhandlingene i NRK. Det bar ikke frukter.

Nå blir det opp til Riksmekleren å finne en løsning. LO Stat forhandler på vegne av Norsk Tjenestemanslag (NTL) og Musikernes Fellesorganisasjon (MFO).

– NRK viser ikke forhandlingsvilje, da er mekling siste utvei, sier Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

NRK brøt
Lønnsoppgjøret lokalt i NRK endte med at ledelsen brøt forhandlingene.

– Vi registrerer at arbeidsgiver bryter forhandlinger og ikke viser vilje til å gjenoppta samtalene med oss. Vi forventer at ledelsen i NRK viser vilje til å snakke med ansatte framover, sier Fredrik Oftebro, nestleder i NTL.

– Når ledelsen ikke vil forhandle, men kaster oss ut av de lokale forhandlingene, blir det vanskelig å komme til enighet. Vi får satse på at NRK snakker med oss med Riksmekleren til stede, sier Ingvild Fjereide, leder i NTL NRK.

Les også:  Historisk godt resultat for byggfagene

Meklingsdato er ikke fastsatt. Dersom mekling ikke fører fram, kan det bli svarte TV-skjermer og taust i radioen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.