Stormen samiske senter i Bodø lanserer New Amigos på lulesamisk!

nfk

Fylkesrådet bevilger 200 000 kroner til ferdigstilling og produksjon av Stormen samiske senter i Bodø sitt prosjekt brettspillet New Amigos på lulesamisk.

– Det er viktig å tilrettelegge for utvikling av ulike læringsverktøy for samisk språk. At brettspillet New Amigos nå vil komme i en lulesamisk versjon er meget positiv, både for de som driver med samiskopplæring og for dem som gjerne vil lære seg språket, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Nordland fylkeskommune har mål om strategisk språkrettet arbeid for å bevare og videreutvikle de samiske språkene.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

– Dette prosjektet vil bidra inn i dette målrettede arbeidet. Det er positivt at Stormen samiske senter i Bodø har tatt initiativ til å utvikle lavterskel-spillet New Amigos til lulesamisk, særlig med bakgrunn i å legge til rette for gode språkaktiviteter og nye måter å lære lulesamisk på, sier Norvoll. Han legger til at siden spillet finnes på både sørsamisk-norsk og nordsamisk-norsk, er det naturlig å utvikle en lulesamisk-norsk variant også.

Les også:  Standup komiker fra Bodø: Kjerkol har sikkert plagiert avskjedstalen også!

Språkspillet New Amigos utgjør en annerledes læremåte enn tradisjonelle språkkurs og bøker, noe som vil kunne øke interesse for språklæring blant flere. Det vil også kunne bidra til å ufarliggjøre språklæring, noe som er særlig relevant i forbindelse med de samiske språkene som har en historie med skam og fortrenging.

Det åpner for språkaktivitet som det er lav terskel for både å delta på og organisere, da man ikke trenger en språkarbeider eller språkkyndig for å kunne bruke spillet.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

Stormen samiske senter i Bodø har tidligere fått tilskudd fra Nordland fylkeskommune på kr 250 000,- til del 1 av utvikling og oversetting av spillet New Amigos. Det de nå søker om tilskudd til er produksjon av det ferdige brettspillet.

Det vil i første omgang produseres 500 brettspill. Spillene vil være ferdig produsert og lagt ut for salg i løpet av våren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.