Ny midlertidig anløpshavn i Brønnøysund

havila

Grunnet utbedringer av Brækkanskaia, vil Havila Kystruten sine anløp i Brønnøysund flyttes til Gårdsøya i perioden 4. april til 1. juni.

Det skal utføres reparasjoner på Brækkanskaia i Brønnøysund sentrum denne våren, da havnevesenet melder at det over år er påført store belastninger fra sjøsiden på blokkmur i bakkant av kaien.

Deler av muren har rast sammen. I forbindelse med peiling for nytt havnebygg er skade undersøkt, og det viser seg nødvendig å utbedre skaden for å sikre den indre delen av kaien før nytt spedisjonslokale kan tas i bruk. Arbeidet med utbedring av blokkmuren starter opp 4. april 2022, og fra den dagen kan ikke Havila Kystruten eller Hurtigruten bruke Brækkanskaia som anløpshavn i Brønnøysund. 

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

I perioden 4. april til 1. juni vil Havila Kystruten sine anløp flyttes til Gårdsøya kai, som ligger rundt 2 kilometer nord for sentrumskaiene i Brønnøysund. 

Kaien brukes i dag primært til cruiseanløp, samt gods- og tømmerbåter. Den har også blitt bruk til anløp av Havila Kystruten og Hurtigruten ved eksempelvis dårlig vær, og Havila Kystruten bruker Gårdsøya som permanent anløpssted på sørgående rute for fylling av naturgass.  

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Lokale taxi- og busselskaper er informert om endringene, og vil legge til rette for at den midlertidige anløpshavnen ikke skal påvirke våre reisende. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.