Sterk økning i jule- og nyttårsreiser

ticket

Trykket på jule- og nyttårsreiser er uvanlig stort i år, bestillingene øker med 32 prosent mot julen 2016. Mest populært er Gran Canaria, etterfulgt av Bangkok og Amsterdam. Selv om sol og bad er mest populært så er det jule- og nyttårsfeiring i en storby som øker mest. Det viser fersk statistikk fra reisebyrået Ticket.

Tickets bookinger har økt med 32 prosent sammenlignet med fjorårets jul- og nyttårsreiser. I år holder det med kun tre feriedager for å få ut elleve dagers sammenhengende ferie. Det gjør at flere ser en mulighet for en lang og god juleferie utenlands.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– Flere og flere av oss velger å reise vekk fra all julestressen. Selv om reiselysten vår er uvanlig stor i år tar reisene aldri helt slutt. Det finnes fortsatt reiser å velge mellom nå for de som er fleksible med avreisedato, reisemål og reiselengde, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket Feriereiser.

Gran Canaria er det mest populære reisemålet i julen og over nyttår. Bestillingene dit har økt med 36 prosent. Bangkok har blitt henvist til andre plass i år, men har likevel en økning på 11 prosent.

Les også:  Snusens skiftende landskap i Norge

– Mange velger å reise videre fra Bangkok til andre spennende reisemål i Thailand for og under jul- og nyttårshelgen bytte ut mørket og kulden her hjemme mot sol, strender og god mat på hyggelige strandrestauranter, forteller Wolff Andresen.

Men ikke alle reiser til sydligere strøk i julen. Å reise på storbyferie øker med 45 prosent i år sammenliknet med i fjor. Størst økning av alle reisemål på topplisten står Amsterdam for. 186 prosent flere har bestemt seg for å nyte Amsterdams gater og julestemning i år mot samme periode i fjor.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.