Simen Mitlid slipper albumet «Neutral»

hes

Simen Mitlid beviser at indiefolk-sjangeren lever i beste velgående i 2019. Med sine småskeive og melankolske låter, har han på kort tid gjort seg bemerket både på den norske og internasjonale indie-scenen. Nå er han klar med sitt andre album.

– Albumet «Neutral» ble skrevet og spilt inn i en kaotisk periode, både i mitt eget liv, og i verden generelt. Likevel var jeg likegyldig til det meste rundt meg, noe man absolutt ikke bør være!, forteller Simen Mitlid. 

Les også:  Milepæl for Norge Rundt: 2000 episoder!

– Men i mitt eget liv var det akkurat likegyldigheten som ga meg en følelse av ro i kaoset, og som gjorde at jeg klarte å omstille meg. Dette albumet er derfor en hyllest til nøytraliteten man trenger for å se klart gjennom stormen, avslutter han. 

«Neutral» er et uimotståelig album innen LoFi-pop-sjangeren, rikt på detaljer og underfundige betraktninger om alt fra død, nostalgi, internett, søvn, rastløshet, fotball til drømmen om å være hovedpersonen i noen andres liv.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Mitlid tar opp arven etter storheter som Belle & Sebastian, Pavement, og vår egen St. Thomas, og leverer perfekt imperfeksjon både musikalsk og tekstmessig.

 Mitlid slipper musikken sin på den Oslobaserte indielabelen Kokeplate, som også har artister som Whales & This Lake og Jouska i stallen.

Simen Mitlid fra Os i Østerdalenhar tidligere sluppet to EP-er, i tillegg til debutalbumet «Everything Is The Same» i 2017. Låtene hans har blitt svært godt mottatt både i inn- og utland, og han har blant annet fått omtale i American Songwriter Magazine, The Wild Honey Pie og The Revue. 

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

Mitlid har vært Ukas Urørt på NRK P3, og hadde hele 10 låter med i den kritikerroste NRK-serien «Unge Lovende». 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.