Skatteetaten med landsdekkende kontroller av festivaler

konsert

Skatteetaten kontrollerte i sommer flere virksomheter på ulike festivaler og markeder over hele landet. – To personer ble bortvist, en fikk tilleggsskatt på 150 000 kroner.

 –  Vi ser at når vi kontrollerer ett sted, så dukker de samme aktørene opp igjen på en ny festival et annet sted. Derfor har det vært viktig for oss å følge virksomheter som reiser rundt i Festival-Norge, sier Eve Vangsnes Bergli, direktør for divisjon innsats i Skatteetaten.

Høy risiko for arbeidslivskriminalitet
Skatteetaten var til stede på 11 ulike arrangementer hvor det ble gjennomført kontroll av kasseapparat, MVA-registrering, levering av A-melding og føring av personalliste. I tillegg til veiledning og kontroll, har etaten også fått ytterligere kunnskap om en bransje med høy risiko for arbeidslivskriminalitet.  

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Skatteetaten, som i flere tilfeller fikk bistand fra politiet, traff en del av de samme virksomhetene flere steder.

– En fikk fastsatt merverdiavgift og tilleggsskatt på 150 000 kroner samt ilagt overtredelsesgebyr for manglende personalliste, forteller Bergli.

To virksomheter ble bortvist av politiet, den ene på to forskjellige steder i landet. En person ble også utvist på grunn av manglende oppholdstillatelse. Flere av virksomhetene hadde også skatte- og avgiftskrav som ikke var gjort opp.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

–  Vi kommer til å følge opp flere av disse, påpeker Bergli. 

Basert på informasjon som etaten har innhentet på forhånd, forteller hun at Skatteetaten hadde mistanke om at enkelte ikke hadde alt på stell.

–  Vi fikk i stor grad rett i våre antagelser, konstaterer Bergli. 

Virksomheten som ble ilagt tilleggsskatt valgte å avslutte festivalsommeren tidlig, og møtte ikke opp på de to siste planlagte festivalene.

–  Vi velger å ta det som et tegn på at innsatsen har effekt, konkluderer Bergli.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Kontakt med kommunene
Divisjonsdirektøren oppsummerer kontrollene slik:

– 
 For oss er det viktig å være synlige der det skjer. Ved å bruke virkemidler som blant annet veiledning og kontroll, kan vi sikre at regelverket følges i større grad. Vi ser også at det er nødvendig å ha god dialog med de som leier ut arealplass, og fremover skal vi i kontakt med flere kommuner for å informere og veilede om dette temaet. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.