Slipper Melodi Grand Prix mobilspill

mgp spill

For første gang i MGP sin 60 år lange historie er det skreddersydd et spill til låt-konkurransen, hvor man får poeng for å ha god teft. Inspirert av det kjente stemmeskjemaet til MGP og fantasy sport er spillet utviklet med mål om å skape engasjement for alle artistene både før, under og etter direktesendingene.

Spillet heter «Fantasy Music Manager» og har tidligere blitt testet på festivalene by:Larm og Øyafestivalen i 2019. 

Inspirert av fantasy sport
​På verdensbasis er det over 170 millioner som spiller fantasy sport, – feks Fantasy Premier League, som er det mest populære i Norge. Det finnes ingen tilsvarende spill for musikk fra før.

Les også:  Åge Aleksandersen klar for avskjedsturné

– Vi håper dette spillet vil være et sosialt og underholdende element i MGP-sirkuset. Hvor ikke bare de som er på scenen konkurrerer, men også alle som ser på, sier Simen Idsøe Eidsvåg, som står bak spillet. 

– På samme måte som fantasy sport engasjerer folk til å heie på flere lag og flere spillere, håper vi at publikum vil få eierskap til flere enn én deltager i MGP, avslutter han. 

Les også:  Ruby Red & the Moonshine Brothers slipper albumet "Getting Louder"

Den med best teft vinner
​Spillet går ut på å spå hva som skjer i direktesendingene. Ikke bare topp-plasseringene, men også blant annet hvem som har beste stemme, beste sceneshow, kritikerfavoritt og hvem som synger mest falskt. Man kan endre mening helt til alle artister har opptrådt. Så får man poeng etter hvordan det går med artistene man har valgt. Spilleren med best teft vil stå igjen som vinner.

Fikk ideen etter spørsmål fra sin artist-far
​Ideen til «Fantasy Music Manager» fikk Eidsvåg etter at hans far, Bjørn Eidsvåg, spurte om han ikke kunne komme på en idé som skapte mer engasjement for bredden i musikken og få norskandelen til å øke. Svaret var «Fantasy Music Manager», hvor gamle Eidsvåg er investor, sammen med flere musikkbransje-aktører og artister. Bjørn Eidsvåg kom forøvrig på 7. plass i MGP 1985, samme år som Bobbysocks vant.

Les også:  Ny undersøkelse: Lite elektronisk likestilling i parforhold

Fantasy Music Manager er tilgjengelig i ​App Store og Google Play fra 8. januar og er støttet av Innovasjon Norge og Forskningsrådet.​

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.