Fjerde våteste mai på over hundre år

dårlig vær

Mai var kjøligere enn april mange steder i landet. Månedstemperaturen for hele landet lå 0,3 grader under normalen. Det var også den fjerde våteste maimåned siden 1900.

– Mai var kaldere enn april flere steder i landet. I Bergen skjedde dette sist i 1894, sier klimaforsker Jostein Mamen ved Meteorologisk institutt. 

Flere stasjoner på Østlandet fikk 300-400 prosent av den normale nedbøren. Flere stasjoner, de fleste på Vestlandet, fikk 70-80 prosent av normalen.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken

Månedstemperaturen for hele landet lå 0,3 grader under normalen. Relativt kaldest var det på Vestlandet, Trøndelag, nordlige områder østafjells og i fjellet i Sør-Norge med avvik fra 1 til nærmere 2 grader under normalen. Relativt varmest var det i Finnmark og på kysten av Sørlandet med avvik fra en halv til en drøy grad over normalen.

På en rekke værstasjoner på Vestlandet ble mai kjøligere enn april. I Bergen og på Ona skjedde dette sist i 1894. I Ålesund skjedde det forrige gang i 1926.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Månedsnedbøren var 150 prosent av normalen, og måneden er blant de ti våteste maimånedene i en serie som går tilbake til 1900. 1949 er våtest med 180 prosent, mens 1936 er tørrest med 35 prosent. Flere stasjoner på Østlandet fikk 300-400 prosent av den normale nedbøren.

Flere stasjoner, de fleste på Vestlandet, fikk 70-80 prosent av normalen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.