Slik skal Nordlandsbedrifter matches med internasjonale kunder

nordland lofoten

Sammen med norsk næringsliv har Innovasjon Norge åpnet The Explorer – et digitalt utstillingsvindu som skal bidra til økt eksport. Løsningen ble presentert under Innovasjonstalen 2018 i Mo i Rana 11. juni.

– The Explorer gir oss muligheten til å vise frem lokale og grønne løsninger til hele verden på en effektiv og enkel måte. Tjenesten er for løsninger som går på tvers av næringer, kompetanseområder og regioner. Nå er det opp til Nordlandsbedriftene å vise frem alt det vi i denne regionen kan tilby, sier direktør for Innovasjon Norge Nordland, Monica Ahyee.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

The Explorer er et av Innovasjon Norge og næringslivets svar på regjeringens oppdrag om å profilere norske, grønne løsninger.

Nordlandsbedriften Delitek vises frem i The Explorer
Norsk industri og næringsliv leverer konkurransedyktige løsninger, og internasjonale undersøkelser viser at Norge kjennetegnes av blant annet høyteknologiske løsninger og bærekraft. Men det er ikke alltid like lett for norske bedrifter å kjempe om oppmerksomheten i det internasjonale markedet.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Delitek er med i The Explorer. Nordlandsselskapet har utviklet systemer for å håndtere avfall på skip på en enkel og miljøvennlig måte.

– Avfallshåndtering til havs er en utfordring verden over. Markedet for dette er potensielt stort men det er tidkrevende og kostbart å markedsføre seg internasjonalt. The Explorer vil hjelpe oss å nå globale kunder på en mer effektiv måte, sier Bjørn Ivar Larsen, Director Operations i Delitek.

– Internasjonale investorer tilfører sårt trengt kapital
The Explorer er en av flere aktiviteter i den nasjonale eksportsatsingen Merkevaren Norge. Internasjonale investeringer i Norge bidrar også til å øke norsk eksport, og i Nordland sto utenlandske investeringer for 10 milliarder kroner i 2016. Til sammenligning var tallet på 386 milliarder i Rogaland.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

– Vi må jobbe for å tiltrekke mer internasjonal kaptial. I dag er det knapt med lokal investorkapital for andre næringer enn havbruk, eiendom og noen områder innen industri, sier Ahyee.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.