Uvanlig lav prisøkning på mat i mai

virke matpris

Tall fra SSB viser at prisen på mat og alkoholfrie drikkevarer steg med 0,1 prosent i mai 2018. I løpet av det siste året, fra mai 2017 til mai 2018, har matprisene imidlertid økt mindre enn konsumprisindeksen generelt.

Det er vanlig at matprisene synker i forbindelse med typiske tilbudsperioder som jul, skolestart og påske, og stiger normalt noe i øvrige perioder. Gjennomsnittlig prisvekst fra april til mai de siste 5 årene er 1,3 prosent.

Les også:  Rekordstor vekst i bruk av betalingskort

– En prisøkning på mat og alkoholfrie drikkevarer på 0,1 prosent fra april til mai er uvanlig lavt, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare. – Vi ser at mat og drikke har hatt en svak prisutvikling, og har økt med bare 1,8 prosent totalt over siste to årene!

Mat og drikke økte mindre enn generell prisutvikling
Sammenlignet med mai-tallene for 2017, har prisen på mat og alkoholfrie drikkevarer økt langt mindre enn konsumprisindeksen ellers. Disse varegruppene økte med kun 1,1 prosent i denne perioden, mens konsumprisindeksen økte med 2,3 prosent i løpet i samme periode.

Les også:  Forventer oppsving for dagligvarebutikker i Nordland

– Hard konkurranse holder matprisene nede, avslutter Størksen.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.