Slik blir julen 2019 på NRK

nrk

NRKs rikholdige julemeny byr på en god dose tradisjon, krydret med en splitter ny «Side om side julespesial», britisk kostymedrama, filmer og stemningsfulle konserter.

Inngangen til julen markeres tradisjonen tro med «Kvelden for kvelden», som i år ledes av Mikkel Niva og Haddy Njie.

Seerfavoritten Side om side kan endelig glede fansen med en helt egen julespesial i år. Julen har kommet til Granli, og i alle husene i gaten forbereder de seg til høytiden. De har alle forskjellige tradisjoner og forventninger, og før julefreden kan senke seg, skal våre venner igjennom litt av hvert. NRK TV søndag 15. desember kl. 16:00

En ekstra julegave til alle som liker Parterapi: I denne julespesialen forteller parene i sofaen om sine forventninger til julen. Forskjellige juletradisjoner kan være mer betent enn man aner, og her kan nok de aller fleste kjenne seg igjen! NRK TV fredag 20. desember kl. 06:00 og på NRK1 kl. 22:25.

I julespesialen av Der ingen skulle tru at nokon kunne bu møter vi Tor Ever Johansen, som kjemper en ensom kamp om å bygge seg et varmt, trygt og ikke minst musefritt rom der han kan feire jul. NRK TV søndag 22. desember, NRK1 1. juledag kl. 20:25

Kvelden før kvelden
Det blir magisk julestemning lille julaften når NRK inviterer til førjulsfest på Frognerseteren.

Kveldens vertskap er Haddy Njie og Mikkel Niva. Haddy har de siste tre årene ledet sendingen sammen med Ingrid Gjessing Linhave. Mikkel og Haddy ledet Sommeråpent sammen i år, og nå gleder de seg til å lage julestemning sammen med hele landet.

– Kvelden før kvelden er et våre mest sette TV-programmer, som skal ta hele familien inn i kvelden før den store kvelden. Og til det bruker vi programledere som både har humor, varme og journalistisk kompetanse. Med et innhold som både vil more, underholde og gi ettertanke har vi stor tro på at Haddy og Mikkel vil lede årets store førjulsbegivenhet på en veldig god måte, sier underholdningsredaktør, Charlo Halvorsen.

Les også:  Norsk Folkehjelp: – Det ser ut som folk tar gode valg i vinterferien

Les mer om gjestene, musikken, julematen og ikke minst «Grevinnen og hovmesten».

Musikalske høydepunkter
«Kvelden før kvelden» avsluttes med en intimkonsert med Sissel Kyrkjebø kl 22.00. Akkopagnert av sine dyktige musikere synger hun julen inn med kjente og kjære julesanger, samt noen av sine største hits.

Kurt Nilsen og Kringkastingsorkesteret spiller opp til julekonsert fra Oslo Spektrum. På årets konsert har Kurt Nilsen også med seg gode venner: Christel Alsos og «Gitarkameratene» Espen Lind, Alejandro Fuentes og Eskil Holm, som gir oss alle julesangene vi er så glade i, både norske og engelske. NRK1 Lørdag 21. desember kl. 19:50

Den fine adventstiden
I årets julekalender blir det gjensyn med Snøfall, hvor vi treffer Selma, som er foreldreløs og drømmer om å få sin egen familie. Hun finner veien til eventyrverdenen Snøfall, der hun møter selveste julenissen. Den populære julekalenderen ble første gang sendt i 2016.

I tillegg kan du kose deg med en rekke andre julekalendere i NRK TV, blant annet Jul i Skomakergata, Emblas Saga og Pakten.

I år teller også Supernytt ned til jul. Hver skoledag fra 2. – 22. desember runder de av sendingen sin med julekalender klokken 10 på NRK Super. Når sjefen i Supernytt bestemmer seg for å bli kjendis, blir førjulstiden alt annet enn koselig for programlederne Selma og Johannes.

Julemorgen er tilbake
NRK Super gir deg tre gode julegrunner til å våkne tidlig i adventstiden: Matias, Mathias og Julemorgen. Fra søndag 1. desember, og hver helg i adventstiden fra klokken 08:00 kan du se Julemorgen på NRK Super. Programledere er Matias I. Alegria og Mathias Luppichini.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Hver helg i advent fra 1. desember kl. 08:00 på NRK Super. Sendes både på NRK1 og NRK Super fra 21. – 26. desember.

Den 1. desember sendes første episode av den nye dramaserien Søskensjokk i Julemorgen. Serien handler om hvordan åtte år gamle Sigrid takler å få en ny stemor og tre stesøsken. Om utfordringene og kaoset som oppstår, men også om oppturene i det nye fellesskapet.

NRK TV 22. desember og NRK Super 22.-29. desember.

I «Jul fra Provincialen» inviterer Odd Rune Wolden og Marianne Meløy inn til et talkshow med skråblikk på vaner og uvaner i jula.

På gjestelista står blant andre Morten Hegseth, Trine Lise Olsen, Per Sandberg og Bahareh Letnes. Unge, kjente artister som Fay Wildhagen, Margaret Berger, Hilde Skaar og Chris Holsten vil spille egne hitlåter og klassiske julehitlåter, akkompagnert av selveste Trondheimsolistene.

NRK1 hver søndag fra 1. desember kl. 22.30.

Julaften på NRK
Julemorgen med Snekker Andersen, Tre nøtter til Askepott, Reisen til julestjernen, Donald Duck og vennene hans og Pippi Langstrømpe svikter ikke i år heller. Sølvguttene synger julen inn kl 17.00.

Julegudstjeneste fra Nidarosdomen
I år sendes historiens første julegudstjeneste fra Nidarosdomen i Trondheim. NRK overfører gudstjenestene både julaften kl. 16 og 1. juledag kl. 11 direkte på TV og radio.

Nidarosdomens guttekor, som er rangert som ett av verdens beste guttekor, vil synge jula inn på julaften. Nidarosdomens jentekor, også rangert som ett av verdens beste jentekor, synger 1. juledag.

Drama i romjulen
Sanditon er et britisk kostymedrama i åtte episoder fra 2019. Serien er basert på Jane Austens uferdige roman fra 1817 med samme navn.

Les også:  Nyhet: Barnekanalen Moonbug nå på Allente

Sanditon er et sted som forandrer seg raskt. Den en gang søvnige fiskerlandsbyen forvandles til en fasjonabelt spa-resort. En tilfeldig ulykke fører unge Charlotte Heywood vekk fra sitt rolige og landlige hjem til Sanditon, en by snart fylt med intriger. Følg Charlottes reise for å oppdage seg selv – og finne kjærligheten på sine egne premisser.

Hele serien blir tilgjengelig i NRK TV fra 25. desember.

Den 12. mann – Troms 1943: Tolv norske soldater er fanget i tyskernes kuleregn nordpå. Deres oppdrag om å sabotere strategiske mål i Tromsø har havarert, og den eneste som kommer seg unna nazistene er Jan Baalrsud (Thomas «Fingern» Gullestad). Skadeskutt, gjennomvåt og tynnkledd flykter han ut i den iskalde naturen i et desperat forsøk på å overleve.

Baalsruds to måneder lange flukt regnes fortsatt som en av de mest utrolige overlevelseshistoriene fra andre verdenskrig.

NRK1 30. desember kl. 20:55 og i NRK TV.

Strømmetjenesten NRK TV har ellers et bredt film- og serietilbud i julehøytiden.

Andre høydepunkter i romjulen
På NRK1 kan du følge med når verdensmesterskapene i hurtigsjakk og lynsjakk avvikles mellom 26. og 30. desember i Moskva.

Det blir tre dager med hurtigsjakk og to dager med lynsjakk, og vi følger mesterskapene med sending fra sjakkstudio. Hurtigsjakk sendes 26.-28.desember kl.12:40-19:00, og lynsjakk 29.-30. desember kl. 11:45-19:00. Med programleder Ole Rolfsrud, Torstein Bae og Heidi Røneid blir det en kjent besetning. I tillegg stikker blant andre Pål Anders Ullevålsæter, Espen Eckbo og Øystein Bakke innom som gjester.

I løpet av romjulen blir det også i år oppsummeringer av Året med kongefamilien, ledet av Atle Bjurstrøm, Underholdningskavalkade 2019, Norge Rundt-kavalkade, Sportsåret og Beat for beat julespesial på NRK1.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.