Sjokkmåling: Demokratene større enn KrF og vokser fort

demokratene

Demokratene sjokkerer på Dagbladets partibarometer som er tatt opp to og en halv måned før stortingsvalget. Partiet får 3,1 prosent oppslutning, og belønnes med ett mandat på målingen. Det har aldri skjedd tidligere på en Ipsos-måling, skriver Dagbladet.

Ledelsen i Demokratene er imidlertid ikke overrasket, ettersom partiet merker en utrolig optimisme og medvind: Måneden etter at det nye partiprogrammet ble publisert, har trafikken på partiets hjemmesidesie økt med hele 40 prosent, og antall følgere og medlemmer øker raskt etterhvert ryktet sprer seg.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

Politisk nestleder Kent Andersen oppsummerer fenomenet slik:

– Siden januar har Demokratene omorganisert partiet, og utformet et helt nytt partiprogram hvor vi frekt og freidig har plukket den beste politikken fra alle partiene fra Rødt til Frp, og vasket vekk alt det dårlige og ufornuftige. Med dette går vi til angrep på globalistene og EU-eliten som gir bort Norge så fort de kan til utlandet – og velgerne elsker det, for så langt har de ikke hatt noe valg: Samtilige ni mainstream partier representerer bare forskjellige grader av globalisme og klimahysteri. Nå har folk et ekte alternativ.

Les også:  11 millioner til forskning på overgrepsutsatte

Demokratene fikk 13,5 prosent oppslutning i Kristiansand ved kommunevalget i 2019, og dette viser at partiet har et enormt potensiale bare folk får høre om den nye politikken. Partiledelsen regner med at partiets oppslutning vil stige med rundt 1 prosent i måneden frem til valget, til tross for at NRK nekter å inkludere alternativet i sin valgomat. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.